Zanotta Sella Kruk

By Achille Castiglioni & Pier Giacomo Castiglioni

Omschrijving

De Zanotta Sella Kruk is een ontwerp uit 1957 van Achille en Pier Giacomo Castiglioni. De twee broers ontwierpen de merkwaardige kruk speciaal voor een tentoonstelling in het Italiaanse Como, genaamd ‘Vormen en kleuren in hedendaagse huizen’. Het idee was om een ‘telefoonstoel’ te ontwerpen, geschikt om korte tijd op te zitten en weer gemakkelijk uit op te kunnen staan. En daar zijn de Italiaanse designbroers zondermeer in geslaagd. Sterker nog: hoewel de ‘telefoonstoel’ door de komst van mobiele telefoons overbodig is geworden, blijft de speelse Sella Kruk ook nu nog een welkome toevoeging in onze hedendaagse interieurs.

De Sella Kruk zit vol verrassende en minder verrassende verwijzingen; zo valt natuurlijk direct op dat de zitting eigenlijk een traditioneel fietszadel is maar ook de kleur van de staander is een referentie naar de fietswereld: deze heeft namelijk dezelfde kleur als de wielertrui die de winnaar van de Giro d’Italia mag dragen. Tegelijkertijd is idee en de vorm van de kruk geïnspireerd op ouderwetse ‘melkkrukjes’ die boeren gebruikten tijdens het melken van hun koeien. De kruk zal nooit omvallen door de verzwaarde halfronde rubberen voet.

Al deze referenties, het verrassende materiaalgebruik, de hoogwaardige afwerking en de speelse vormgeving maken van de Sella Kruk een tijdloos design dat haast in ieder interieur een plekje kan veroveren.

Zanotta Sella Kruk


✓ Tijdloze klassieker uit 1957
✓ In de vaste collectie van grote musea
✓ Verrassende referenties
✓ Praktische kruk

Vragen over de Sella Kruk van Zanotta?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Zanotta Sella Kruk.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Achille Castiglioni & Pier Giacomo Castiglioni
Jaartal 1957
Garantie 2 jaar
Merk Zanotta
Hoogte 71 cm.
Diameter 33 cm.

Sella Kruk

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.064
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit