Zanotta Reale Eettafel

By Carlo Mollino

Omschrijving

De Zanotta Reale Eettafel is een ontwerp uit 1948 van de excentrieke Italiaanse ontwerper en architect Carlo Mollino. De vraag waar de excentrieke ontwerper vandaag de dag toe in staat zou zijn geweest met nieuwe materialen zoals koolstofvezel prikkelt de fantasie van menig fan van de ontwerper. Alleen geëvenaard in de werken van Franco Albini, was Mollino in de jaren ’50 al in staat om met behulp van ambachtslieden slanke structuren uit enkel massief hout te maken. In 1990 nam Zanotta de Reale tafel in reproductie en bracht daarmee nog een ander sleutelwerk uit de geschiedenis van de Italiaanse architectuur en design in de bekendheid.

Het massief eikenhouten onderstel van deze tafel oogt in het aanblik vrij complex, maar laat zich langzaam aan steeds meer begrijpen. En wat u ziet, verrast het oog: een perfect mechanisme dat precies in elkaar past door het op maat gemaakt verbindingssysteem. De verbindingen lijken wat weg te hebben van een architecturaal bouwwerk, waarin een invloed van Eugenio Mollino, een bekende Italiaanse ingenieur en Carlo Mollino’s vader, sterk naar voren komt. Het frame is verkrijgbaar in drie afwerkingen: een naturel uitvoering, een uitvoering voorzien van een zwarte lak en een uitvoering in een walnootkleur.

De ontwerper zijn passie voor vliegtuigen komt tevens sterk tot uiting in het rechthoekige tafelblad, dat wat wegheeft van een oude vliegtuigvleugel. Het blad is uitgebracht in een glazen uitvoering, dat een dikte heeft van 15 millimeter en verkrijgbaar is een ‘clear’ en ‘extra clear’ afwerking. Deze komt in een versie met een afgeschuind of rechte rand. Daarnaast heeft u ook de keuze uit een prachtig blad van Emperador marmer, dat een dikte van 20 millimeter heeft.

MisterDesign heeft enkele uitvoeringen geselecteerd die direct online te bestellen zijn. Heeft een andere uitvoering uw aandacht getrokken? Deze kunt u eenvoudig aanvragen bij onze interieurspecialisten. Naast deze Reale eettafel is ook de iets grotere Reale CM eettafel verkrijgbaar, welke over afgeronde randen beschikt.

Zanotta Reale Eettafel


✓ Sleutelwerk uit de Italiaanse architectuur- en designgeschiedenis
✓ Onderstel als een architecturaal bouwwerk
✓ Keuze uit verschillende uitvoeringen
✓ Vervaardigd van massief eikenhout
✓ Ook als iets grotere Reale CM eettafel verkrijgbaar

Vragen over de Reale Eettafel van Zanotta?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Zanotta Reale Eettafel.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Carlo Mollino
Jaartal 1948
Garantie 2 jaar
Merk Zanotta
Diepte / Lengte 80/90 cm.
Breedte 160/180/200 cm.
Hoogte 72 cm.

Reale Eettafel - 180 x 90 cm.

Afgeschuind glas / Walnoot

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.325

Reale Eettafel - 180 x 90 cm.

Emperador marmer / Walnoot

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 6.727

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit