Zanotta Reale CM Eettafel

By Carlo Mollino

Omschrijving

De Zanotta Reale CM Eettafel is een ontwerp uit 1948 van de excentrieke Italiaanse ontwerper en architect Carlo Mollino. De vraag waar de excentrieke ontwerper vandaag de dag toe in staat zou zijn geweest met nieuwe materialen zoals koolstofvezel prikkelt de fantasie van menig fan van de ontwerper. Alleen geëvenaard in de werken van Franco Albini, was Mollino in de jaren ’50 al in staat om met behulp van ambachtslieden slanke structuren uit enkel massief hout te maken. In 1990 nam Zanotta de Reale tafel in reproductie en bracht daarmee nog een ander sleutelwerk uit de geschiedenis van de Italiaanse architectuur en design in de bekendheid.

Het massief houten onderstel van deze tafel oogt in het aanblik vrij complex, maar laat zich langzaam aan steeds meer begrijpen. En wat u ziet, verrast het oog: een perfect mechanisme dat precies in elkaar past door het op maat gemaakt verbindingssysteem. De verbindingen lijken wat weg te hebben van een architecturaal bouwwerk, waarin een invloed van Eugenio Mollino, een bekende Italiaanse ingenieur en Carlo Mollino’s vader, sterk naar voren komt. Het frame is verkrijgbaar in drie afwerkingen: een naturel eikenhouten uitvoering, een eikenhouten uitvoering voorzien van een zwarte lak en een uitvoering in massief Canaletto notenhout.

De ontwerper zijn passie voor vliegtuigen komt tevens sterk tot uiting in het tafelblad, dat qua vorm wat wegheeft van een vliegtuigvleugel. Het blad is uitgebracht in een glazen uitvoering, waarbij u de keuze heeft uit een ‘extra clear’ variant met een dikte van 15 millimeter en een gerookte variant welke over een dikte van 12 millimeter beschikt.

MisterDesign heeft enkele uitvoeringen geselecteerd die direct online te bestellen zijn. Heeft een andere uitvoering uw aandacht getrokken? Deze kunt u eenvoudig aanvragen bij onze interieurspecialisten. Naast deze Reale CM eettafel is ook de iets kleinere Reale eettafel verkrijgbaar.

Zanotta Reale CM Eettafel


✓ Sleutelwerk uit de Italiaanse architectuur- en designgeschiedenis
✓ Onderstel als een architecturaal bouwwerk
✓ Keuze uit verschillende uitvoeringen
✓ Vervaardigd van massief eiken- en notenhout
✓ Ook als kleinere Reale eettafel verkrijgbaar

Vragen over de Reale CM Eettafel van Zanotta?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Zanotta Reale CM Eettafel.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden


Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Carlo Mollino
Jaartal 1948
Garantie 2 jaar
Merk Zanotta
Diepte / Lengte 90/100 cm.
Breedte 220/250/280 cm.
Hoogte 74 cm.

Reale CM Eettafel - 220 x 90 cm.

Transparant / Walnoot

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 6.564

Reale CM Eettafel - 250 x 100 cm.

Gerookt glas - Zwart eiken

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 6.788

Reale CM Eettafel - 280 x 100 cm.

Transparant - Eiken

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 7.223

Reale CM Eettafel - 280 x 100 cm.

Transparant / Walnoot

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 7.514

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit