Vitra Wheel Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Wheel Klok is een ontwerp van George Nelson. Het model is een abstracte weergave van een ouderwets stuurwiel, die bijvoorbeeld in de scheepvaart nog gebruikt worden. Het ontwerp zelf is ook al decennia oud, want het stamt uit de jaren ’50. Met recht kan de Wheel Clock dus een echte designklassieker genoemd worden. In die periode was er in Amerika sprake van economische voorspoed, wat leidde tot een geloof in de vooruitgang. George Nelson speelde hier op in met vooruitstrevend design, zoals deze klok laat zien. Met zijn ontwerpen was hij één van de trendzetters van het naoorlogse Amerikaanse design en heeft hij ontzettend veel invloed uitgeoefend op de manier waarop producten vormgegeven werden. Zelfs vandaag de dag genieten nog veel mensen van zijn werk.

De Wheel Klok is gemaakt van aluminium en notenhout. U kunt binnen de collectie Wall Clocks van George Nelson nog meer bijzonder klokken vinden. De diameter van deze wandklok is 45.5 centimeter. Het hoogwaardige kwartsuurwerk wordt aangedreven door een 1.5 volt batterij, die bij de klok wordt meegeleverd.

De Wheel Klok maakt deel uit van de collectie van Vitra. George Nelson ontwierp speciaal voor Vitra een collectie Wall Clocks. Door het herkenbare design van de jaren ’50 zijn vrijwel alle klokken uit deze collectie uitgegroeid tot echte designklassiekers. De samenwerking met Vitra heeft er ook aan bijgedragen dat George Nelson gezien wordt als één van de voornaamste personen van het naoorlogse Amerikaanse design. Andere belangrijke namen uit die tijd waren Charles en Ray Eames, Verner Panton en Alexander Girard. Al deze namen hebben als gemeenschappelijke factor dat ze een succesvolle samenwerking met Vitra zijn aangegaan.

Vitra Wheel Klok


✓ Gemaakt van notenhout en aluminium
✓ Inclusief 1.5 volt batterij
✓ Diameter: Ø 45.5 cm
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Wheel Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Wheel Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737007675
Materiaal Hout
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 45.5 cm.
Bijlagen Vitra Wall Clocks

Wheel Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 495

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit