Walter Knoll Vostra Fauteuil

By Walter Knoll Team

Omschrijving

De Walter Knoll Vostra Fauteuil is een ontwerp van Walter Knoll Team. Na de Tweede Wereldoorlog zijn klassieke meubelen in Duitsland nog steeds gebruikelijk, terwijl Walter Knoll tijdens de wederopbouwing werkte aan een moderne manier van leven. Walter’s zoon Hans brengt hem in deze tijd de Vostra stoel, oorspronkelijk ontworpen door Jens Risom. In 1949 wordt de gestoffeerde versie van de Vostra op de markt gebracht, welke een groot succes wordt en Walter Knoll aan internationale bekendheid helpt. De fauteuil behorende tot de classics collectie van Walter Knoll stond toen voor een casual, moderne leefstijl en straalt deze boodschap jaren later nog uit. Oorspronkelijk werd de fauteuil gemaakt met houten poten, maar in deze nieuwe versie is hij voorzien van een stalen onderstel in chroom of mat zwarte poedercoating. De zitting en rugleuning van de stoel zijn bekleed met koudschuim, wat veerkrachtig is en lang meegaat.

De Vostra Fauteuil is 55 centimeter breed, 78 centimeter hoog en 74 centimeter diep. Wat betreft de bekleding heeft u de keuze uit talloze stof- en leersoorten. Omdat de keuze zo groot is, is deze fauteuil niet direct online te bestellen. Neem contact met ons op via de offerteknop en wij benaderen u om uw wensen te bespreken.

De Vostra Fauteuil maakt deel uit van de collectie van Walter Knoll. De geschiedenis van het Duitse bedrijf gaat terug naar 1865, toen Wilhelm Knoll een winkel in leder opende. In 1907 nemen zijn zoons het over en in 1925 begint een van de broers, Walter Knoll, zijn eigen bedrijf. Vooraanstaand en vernieuwend meubeldesign staat centraal bij Walter’s bedrijf, dat vele designiconen produceerde. Als het bedrijf in handen van de familie Benz komt in 1994, groeit het bedrijf nog harder en vindt de collectie zijn weg in alle uithoeken van de wereld.

Walter Knoll Vostra Fauteuil


✓ Klassiek ontwerp uit 1949
✓ Staat voor een moderne leefstijl
✓ In talloze stof- en leersoorten
✓ Afmeting: b. 55 x h. 78 x d. 74 cm.
✓ Design: Walter Knoll Team

Vragen over de Vostra Fauteuil van Walter Knoll?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Walter Knoll Vostra Fauteuil.
December actie
Ontvang in de maand december een MaMa vaas cadeau in exclusieve mat witte uitvoering bij online aankopen vanaf €2500.
Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Walter Knoll Team
Jaartal 1949
Garantie 2 jaar
Merk Walter Knoll
Diepte / Lengte 74 cm.
Breedte 55 cm.
Hoogte 78 cm.

Vostra Fauteuil

Vanafprijs

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 984

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit