Vitra Wooden Doll Cat

By Alexander Girard

Omschrijving

De Vitra Wooden Doll Cat is een ontwerp van Alexander Girard. De vrolijke en grimmige poppen uit de Wooden Doll collectie van Alexander Girard zijn een unieke verschijning. De Wooden Doll Cat behoort onder andere tot deze collectie. U zult gegarandeerd twee keer omkijken naar dit opmerkelijk figuurtje. Girard had een passie voor de volkskunst van Zuid-Amerika, Azië en Oost-Europa. Deze passie voor volkskunstverzameling had een grote invloed op zijn werk. U kunt zien dat de verschillende esthetische elementen van deze culturen doorschijnen in de abstracte kat. Er zit heel wat vakmanschap in het ontwerp. Het is gemaakt van massief sparrenhout en de details zijn met de hand geschilderd, wat de pop extra uniek maakt. De pop bestaat uit drie delen die bij elkaar gehouden worden door een staaf. De delen kunnen draaien en losgemaakt worden. De houten kat is decoratief, maar kan ook dienen als speelgoed. Deze kat geeft elk interieur een vrolijk accent. Het wordt geleverd in een hoogwaardige houten geschenkverpakking samen met een brochure.

De houten kat is verkrijgbaar in Small en Large. In Small is de kat 5 centimeter breed en 17 centimeter hoog. De Large Wooden Doll Cat is 11 centimeter breed en 39 centimeter hoog.

De Wooden Doll Cat behoort tot de collectie van Vitra. Samen met Charles Eames, Ray Eames en George Nelson was Alexander Girard een van de meest invloedrijke ontwerpers rond de jaren 50 in Amerika. Tijdens zijn langdurige reizen door Zuid-Amerika, Azië en Oost-Europa verzamelde hij fanatiek stoffen die voor hem een inspiratiebron vormden in het maken van zijn kunst. In 1953 startte hij met het ontwerpen van zijn poppen, waarin hij de vrolijke kleuren dessins en texturen van de stoffen terug liet komen. Zijn voorkeur voor abstracte en geometrische vormen gaf hij in talloze kleurencombinaties weer.

Vitra Wooden Doll Cat


✓ Klassiek ontwerp uit 1952
✓ Geschikt voor zowel decoratie als kinderspeelgoed
✓ Handgeschilderd sparrenhout
✓ Verkrijgbaar in Small en Large
✓ Afmetingen: b. 5 / 11 x h. 17 / 39 cm.
✓ Design: Alexander Girard

Vragen over de Wooden Doll Cat van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Wooden Doll Cat.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Alexander Girard
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Breedte 5 / 11 cm.
Hoogte 17 / 39 cm.

Wooden Doll Cat

Small

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 149

Wooden Doll Cat

Large

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 279

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit