Vitra Wire Chair DKR Gestoffeerd

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Wire Chair DKR Gestoffeerd is een ontwerp van Charles & Ray Eames. Terwijl de Plastic Side Chair van Vitra nog volop in ontwikkeling was – productie van de stoel bleek moeilijker dan de variant mét arm -, nam de Wire Chair zijn huidige vorm aan. Met staaldraad konden ze namelijk gemakkelijk een stoel creëren met veel verbindingen. Volgens Charles Eames was het gebruik van staal een logische stap, gezien de verschillende producten die door de jaren heen met draadstaal waren ontwikkeld en zich al hadden bewezen. Hoewel vaak anders gedacht wordt, verscheen de stoel als eerst in een gestoffeerde vorm. Want hoe mooi de stoel zonder kussen ook is, bij het echtpaar Eames draaide het om comfort. Het bekende bikini-kussen werd ook niet ontworpen omdat dat zo’n mooi grafisch effect geeft, maar omdat ze op deze manier stof konden besparen zonder op comfort in te leveren, waardoor de stoel minder duur was voor de klant.

Later kwam de stoel ook op de markt zonder kussens en met enkel een zitkussen. Ook zijn er verschillende onderstellen verkrijgbaar voor de stoel. Deze variant is uitgevoerd met vierpoots-onderstel met dwarsverbindingen. De kleur van het onderstel is altijd uitgevoerd in dezelfde kleur als de zitschaal, namelijk in chroom of met een poedercoating in crème, basic dark en donkergrijs. De stoelen met poedercoating zijn ook geschikt om buiten te gebruiken. In 2016 werd de stoel verhoogd met 2 centimeter, geschikt voor de mens van nu, die een stuk langer is. De stoel is 49 centimeter breed, 85 centimeter hoog en 51 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 43 centimeter.

Voor de bekleding heeft Vitra gekozen voor de stof Hopsak, een bijzonder slijtvaste stof bestaande uit 100% polyamide. Daarnaast hebben wij voor u ook een zandkleurig kussen van leer met een stoffen achterzijde in de kleur koffie geselecteerd en een geblokte Checker stof. Standaard is de stoel uitgerust met tapijtglijders. Liever glijders voor een harde vloer? Geef dit dan aan bij uw bestelling.

Vitra Wire Chair DKR Gestoffeerd


✓ Frame van draadstaal
✓ In chroom, creme, donkergrijs of basic dark
✓ Keuze uit verschillende stofferingen
✓ Met poedercoating ook geschikt voor buiten
✓ Afmetingen: b. 49 x h. 85 x d. 51 cm.

Vragen over de Wire Chair DKR Gestoffeerd van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Wire Chair DKR Gestoffeerd.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Charles & Ray Eames
Jaartal 1951
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 51 cm.
Breedte 49 cm.
Hoogte 85 cm.
Opties Afneembare hoes

DKR-5 - Basic Dark

Nero

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 600

DKR-2 - Basic Dark

Blauw/Veenbruin

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 675

DKR-2 - Chroom

Geel/Pastel Groen

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 675

DKR-2 - Basic Dark

Mint/Ivoor

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 675

DKR-2 - Chroom

Poppy Red/Ivoor

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 675

DKR-2 - Donkergrijs

Leder Zand/Plano Koffie

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 750

DKR-2 - Basic Dark

Checkers

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 900

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit