Vitra Silhouette Mermaid

By Alexander Girard

Omschrijving

De Vitra Silhouette MermaidAlexander Girard (1907-1993), die wordt gezien als een van de meest toonaangevende ontwerpers van het naoorlogse Amerikaanse design. Girard was een veelzijdige designer met een focus op textiel, maar kreeg ook vaak de opdracht om complete interieurconcepten te ontwerpen voor bijvoorbeeld restaurants. Zo ook restaurant La Reserve in New York. Girard ontwierp in 1965 elk detail voor dit restaurant, van stoelen tot servetten en van tafeldecoratie tot luciferdoosjes.

Zo ontwierp hij ook de Silhouettes, een serie sierlijke en vrolijke metalen figuren om tussen de eettafels te plaatsen en zo als scheiding tussen de gasten te dienen. Helaas werd het restaurant nooit gebouwd en werden de ontwerpen van de Silhouettes niet gebruikt. Wél zijn de figuren onderdeel geworden van de Alexander Girard Collection in het Vitra Design Museum. Samen met de familie Girard heeft Vitra de ontwerpen bekeken en besloten om een selectie van de Silhouettes tot leven te wekken. De Mermaid uit de Silhouettes serie wordt nu als tafeldecoratie geproduceerd. Het figuur wordt gemaakt van gepoedercoat staal en is verpakt in een charmante, houten geschenkdoos. Naast deze zeemeermin is er ook een dansende stier variant verkrijgbaar.

Vitra Silhouette Mermaid


✓ Sierlijke tafeldecoratie
✓ In de vorm van een zeermeermin
✓ Verpakt in een houten geschenkdoos
✓ Ook als stier verkrijgbaar

Vragen over de Silhouette Mermaid van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Silhouette Mermaid.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Designer Alexander Girard
Jaartal 2022
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 6 cm.
Breedte 13 cm.
Hoogte 28 cm.

Silhouette Mermaid

Zwart

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 109

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit