Vitra Panton Limited Edition Duo Chair

By Verner Panton

Omschrijving

De Vitra Panton Limited Edition Duo Chair is een ontwerp van Verner Panton. De eerste schetsen voor de zwevende constructie van de Panton Chair maakte Panton al begin jaren ’50. Pas in 1967, na vele prototypes, kon de stoel in productie genomen worden. In nauwe samenwerking met de familie Panton heeft Vitra in 2022 de Panton Limited Edition Duo Chair uitgebracht. De Duo Chair is ontwikkeld volgens hetzelfde productieprincipe als de Panton Classic Chair.

De kleurrijke stoel is een universeel eerbetoon aan het werk van Verner Panton. In zijn creaties gebruikte hij kleur als hulpmiddel om vormen, patronen en emoties te benadrukken. De Panton Duo Chair wordt gekenmerkt door twee contrasterende tinten – een aan de voorkant en de ander aan de achterkant. Het glanzend gelakte oppervlak accentueert de uitgesproken kleurencombinatie optimaal. De Panton Duo Chair is verkrijgbaar in vijf verschillende kleurencombinaties. De kleursamenstellingen verwijzen naar het legendarische Fantasy Landscape, dat Verner Panton in 1970 creëerde voor de Visiona 2-installatie in Keulen. De Panton Duo Chair is voorzien van een ‘limited edition’-label.

De Panton Limited Edition Duo Chair is net zoals de Panton Classic Chair vervaardigd uit hardschuim (polyurethaan) en voorzien van een hoogglans verflaag. De stoel is 83 centimeter hoog, 50 centimeter breed en 60 centimeter diep. De zithoogte is 41 centimeter.

Vitra Panton Limited Edition Duo Chair


✓ Beperkte oplage
✓ Eerbetoon aan het werk van Verner Panton
✓ Iconische vormgeving
✓ Verschillende kleurcombinaties

Vragen over de Panton Limited Edition Duo Chair van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Panton Limited Edition Duo Chair.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Verner Panton
Merk Vitra
Diepte / Lengte 60 cm
Breedte 50 cm
Hoogte 83 cm
Zithoogte 41 cm
Er zijn geen opties voor dit product beschikbaar

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit