Vitra Lobby Chair ES 108

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Lobby Chair ES 108 is een ontwerp van Charles & Ray Eames. Oorspronkelijk werden de Lobby Chairs ontworpen voor de lobbyruimtes van het Time & Life Building in New York. In 1960 werd de stoel uitgebracht en sindsdien pronkt de Lobby Chair ES 108 in talloze thuiskantoren, vergaderruimtes, lobby’s en woonkamers over de hele wereld.

De constructie van de Lobby Chair lijkt op die van de iconische Eames Lounge Chair. Net zoals de laatstgenoemde heeft de Lobby Chair ES 108, naast de zachte armleuningen, drie afzonderlijke kussens die door middel van het frame aan elkaar verbonden zijn. Van de Lobby Chair bestaan nog twee andere varianten. De ES 105 lijkt op de ES 108, maar is lager en breder. Hierdoor is deze stoel uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld wachtruimten. Daarnaast bestaat er ook nog een draaibare bureaustoel met wieltjes die in hoogte verstelbaar is, de ES 104. Alle verschillende versies van zowel de Lobby Chair als de Lounge Chair hebben naast het vergelijkbare uiterlijk en constructie vooral gemeen dat ze allemaal een buitengewoon zitcomfort hebben.

Het frame dat de drie afzonderlijke kussens en de armleuning met elkaar verbindt is vervaardigd uit verchroomd persgietaluminium. De poot van de ES 108 is een viersteronderstel, dat eveneens van verchroomd persgietaluminium is gemaakt. De rijkelijk gevulde kussens van de Lobby Chair ES 108 zijn verkrijgbaar met een leren bekleding in een uitgebreid aantal verschillende uitvoeringen. De variant met premium leder in de kleur Smoke Blue is direct te bestellen. Benieuwd naar andere kleuruitvoeringen? Neem dan contact op met onze interieuradviseurs. Zij bespreken graag de mogelijkheden met u!

De breedte van de Lobby Chair ES 108 is 69 centimeter, de diepte is 70 centimeter en de hoogte is 86,5 centimeter.

Vitra Lobby Chair ES 108


✓ Designklassieker
✓ Buitengewoon comfortabel
✓ Rijkelijk gevulde kussens bekleedt met leer
✓ Frame vervaardigd uit verchroomd persaluminium

Vragen over de Lobby Chair ES 108 van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Lobby Chair ES 108.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.


Kenmerken
Materiaal Leder
Designer Charles & Ray Eames
Jaartal 1960
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 70 cm
Breedte 69 cm
Hoogte 86.5 cm

Lobby Chair ES 108

Smoke Blue

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 7.990

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit