Vitra Knotted Chair Miniatuur

By Marcel Wanders

Omschrijving

De Miniatures Collection van Vitra brengt de belangrijkste ontwerpen uit de moderne meubelgeschiedenis in miniatuurformaat. Deze miniaturen zijn uitgevoerd in de originele constructie, materialen en kleuren en zijn bij uitstek geschikt als didactisch materiaal voor universiteiten, designacademies en architecten. Hoewel ze soms ook alleen dienen als geliefde verzamelobjecten.

De miniatuur Knotted Chair is vervaardigd naar een schaalverhouding van 1:6.

Knotted Chair is in 1996 ontworpen door Marcel Wanders. De stoel combineert handwerk met moderne industriële technieken. Door gebruik te maken van een draad vervaardigd van aramide, een voor die tijd nieuw materiaal, en koolstofvezels die in de vorm van een stoel geknoopt wordt is de vorm van de Knotted Chair ontstaan. De geknoopte vorm is vervolgens geïmpregneerd met epoxyhars en opgehangen in een frame waarin de 'stoel' kon drogen. Op deze manier is de lichtgewicht Knotted Chair ontstaan.
De Knotted Chair betekende dé grote doorbraak van Marcel Wanders.


Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737011948
Productnr. 20251801
Materiaal Kunststof
Designer Marcel Wanders
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 10
Breedte 8.5
Hoogte 11.5

Knotted Chair Miniatuur

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 309

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit