Vitra Eames Storage Unit Boekenkast

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Storage Unit Boekenkast is gebaseerd op een ontwerp van Charles en Ray Eames. Zij ontwierpen in 1949 namelijk verschillende opbergsystemen, die gezien worden als een moderne en verfijnde interpretatie van de industriële systeemkast. De vormgeving is typerend voor Charles en Ray Eames; de simpele en praktische meubels passen goed in elk interieur en zijn voorzien van een stijlvol uiterlijk. De Eames Storage Unit Boekenkast is door Vitra in samenwerking met de Eames Office en Hella Jongerius opnieuw ontwikkeld, waarbij ze het karakter van het originele ontwerp zo dicht mogelijk benaderd hebben. Met name de kleuren van de kast hebben een opfrisbeurt gekregen, maar passen nog wel bij de sfeer van de jaren ’40 en ’50. Hierdoor oogt de kast retro en is het duidelijk dat deze stijlvolle boekenkast een regelrechte designklassieker is.

Het frame van de boekenkast is gemaakt van metaal en voorzien van een zwarte poedercoating. De planken van esdoornmultiplex zijn voorzien van een laag naturel berkenfineer en behandeld met een transparante lak. De panelen aan de zijkanten van de kasten zijn gelakt in oranje, rood, grijs, bruin en blauw. Naast dat deze panelen bijdragen aan de retro uitstraling van de kast zorgen ze ervoor dat de kast aan de voorzijde en zijkanten gesloten is. De bovenste en onderste vakken zijn voorzien van handige schuifdeuren en aan de linkerzijde heeft de boekenkast drie smalle lades. De ruimte tussen de planken biedt genoeg plek voor een multomap.

De Eames Storage Unit Boekenkast maakt deel uit van de collectie van Vitra. Het Zwitserse merk is al sinds haar oprichting in 1950 nauw verbonden met het echtpaar Eames. Zo heeft Vitra talloze ontwerpen van de designers geproduceerd en zijn de meubels en accessoires van Vitra vandaag de dag nog altijd terug te vinden in de collectie van het merk. Sterker nog, Vitra zorgt ervoor dat de iconische en vooruitstrevende ontwerpen van de designers tegenwoordig ook nog voor een groot publiek bereikbaar zijn. Zo brengt Vitra in samenwerking met de Eames Office verschillende ontwerpen weer tot leven, waaronder de Eames Storage Unit. Naast deze boekenkast heeft Vitra bijvoorbeeld nog vier open kasten en een bureau in productie genomen.

Vitra Eames Storage Unit Boekenkast


✓ Functioneel en stijlvol design
✓ Gebaseerd op het originele ontwerp uit 1949
✓ Voorzien van schuifdeuren en lades
✓ Gemaakt van esdoormultiplex, berkenfineer en metaal

Vragen over de Eames Storage Unit Boekenkast van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Storage Unit Boekenkast.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
EAN Code 4055737040221
Productnr. 21302611
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Jaartal 1949
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 43 cm.
Breedte 120 cm.
Hoogte 148 cm.

Eames Storage Unit Boekenkast

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.655

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit