Vitra Eames Segmented Eettafel Rond

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Segmented Eettafel Rond is een ontwerp van Charles & Ray Eames. Deze ronde tafel behoort tot de Eames tafelserie en belichaamt in zijn ontwerp de ware rol van de tafel: het warme hart van de woning waar mensen samenkomen. De nadruk op het samenkomen als een universeel element in zowel het ontwerp als het dagelijkse leven is een terugkerend thema in het werk van het echtpaar Eames. In deze tafel is dit terug te zien in het gesegmenteerde onderstel, waar een verbindingselement verschillende basiselementen bij elkaar brengt en houdt. Charles en Ray Eames ontwikkelden de eerste versies van dit legendarische onderstel al in de jaren ’40, die toen al de typische methode van het denken in systemen van het duo weerspiegelden. De huidige onderstellen werden echter pas in jaren zestig gecreëerd.

Deze iconische tafel wordt gekenmerkt door een samenspel van afmetingen, kleuren en materialen. Het onderstel van spuitgietaluminium is bijvoorbeeld verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Hieronder vallen een volledig verchroomd onderstel, een volledig gepoedercoat (textuurpoedercoating) onderstel in de kleur ‘Deep Black’ (RAL9005) en een onderstel met gepolijste of verchroomde poten in combinatie met een kolompoot in de kleur ‘Basic Dark’ (RAL9004). Voor het tafelblad heeft u de keuze uit een 25 millimeter dik blad van massief naturel eiken, gerookt eiken, Amerikaans notenhout of een blad van glad wit HPL (hogedruklaminaat) met zwarte kunststof randen. De massief houten bladen worden allen afgewerkt met een olie, waarmee de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft. De ronde tafel is in één afmeting verkrijgbaar.

Vanwege het grote aantal mogelijkheden heeft MisterDesign een uitvoering met een HPL blad en een onderstel in 'Deep Black' geselecteerd die u direct online kunt bestellen, maar de Eames Segmented tafel blijft natuurlijk volledig naar wens samen te stellen. Onze interieurspecialisten in de winkel helpen u daar uiteraard graag bij.

Behalve deze ronde eettafel is de Eames Segmented tafel ook verkrijgbaar in een uitnodigende bootvormige uitvoering en als functionele vergadertafel, eveneens in een ronde en een bootvormige uitvoering. Deze kunt u terugvinden bij de productfamilie.

Vitra Eames Segmented Eettafel Rond


✓ Legendarische klassieker van het befaamde Eames echtpaar
✓ Gesegmenteerd onderstel in verschillende afwerkingen
✓ Keuze uit diverse massieve houtsoorten, of HPL
✓ Ook verkrijgbaar als bootvormige eettafel of vergadertafel

Vragen over de Eames Segmented Eettafel Rond van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Segmented Eettafel Rond.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Designer Charles & Ray Eames
Jaartal 1964
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Hoogte 74 cm.
Diameter 130 cm.

Eames Segmented Eettafel Rond

HPL Wit / Deep Black

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.780

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit