Vitra Eames Elephant 75th Anniversary

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Elephant 75th Anniversary is een ontwerp van Charles & Ray Eames. Al in 1945 zag dit stukje moderne kunst het daglicht. Echter heeft het een hele tijd geduurd voor de olifant door Vitra in serieproductie werd genomen. Jaren experimenteerden Charles en Ray Eames met het buigen van multiplex, maar de olifant met meerdere krommingen bleek toch te lastig om te produceren voor het grote publiek. Het enige exemplaar was lange tijd alleen te bewonderen in het Modern Museum of Art. Na een beperkte oplage in 2007 is de techniek inmiddels ver genoeg en kan sinds 2018 iedereen genieten van een iconische Eames Elephant in huis.

In 2020 bestaat het ontwerp van de Eames Elephant 75 jaar en ter ere hiervan brengt Vitra een speciale editie uit. Deze uitvoering is gemaakt van grijs gebeitst essenhout waardoor het design nog meer lijkt op zijn levende soortgenoten. Daarnaast is het een mooie neutrale kleur waardoor de elegante houten olifant goed past in de moderne woonkamer. De Eames Elephant 75th Anniversary is gelimiteerd in oplage en elk stuk is voorzien van een speciaal genummerd label. U haalt hiermee dus een uniek verzamelitem in huis!

Vitra Eames Elephant 75th Anniversary


✓ Speciale editie ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag
✓ Elk design is uniek genummerd
✓ Iconisch ontwerp van designduo Charles & Ray Eames
✓ Gemaakt van grijs gebeitst essenfineer

Vragen over de Eames Elephant 75th Anniversay van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Elephant 75th Anniversary.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737091193
Productnr. 21022504
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 78.5 cm
Breedte 41 cm.
Hoogte 41.5 cm.

Eames Elephant 75th Anniversary

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 1.495

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit