Vitra Chronopak Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Chronopack Klok is een ontwerp van George Nelson. In 1947 kreeg Nelson de opdracht een serie klokken te ontwerpen. In deze klokken serie draait het allemaal om esthetiek, wat te verklaren is door twee punten. George Nelson deed onderzoek naar hoe mensen klokkijken en kwam tot de conclusie dat dit niet op basis van cijfers gebeurt, maar op basis van de positie van de wijzers. Cijfers waren dus niet per se nodig, wat hem meer creatieve mogelijkheden gaf voor het design van de klok. Ten tweede werd in die tijd al veel gebruikgemaakt van een horloge, waardoor een klok meer een decoratief object was geworden.

Meer dan 100 prachtige, unieke klokken werden door Nelson en zijn team ontwikkeld. Na zijn dood in 1986 kocht Vitra zijn archief van duizenden tekeningen, foto’s en plannen aan en brengt eens in de zoveel tijd een van zijn klokken op de markt. Ze hebben een retro uitstraling, maar zijn nog steeds een verfrissend alternatief voor de standaard klok.

Vitra Chronopack Klok


✓ Kwartsuurwerk
✓ Batterij van 1,5 volt
✓ Uniek design
✓ Voet van messing

Vragen over de Chronopack Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Chronopack Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737066993
Productnr. 21506801
Materiaal Hout
Designer George Nelson
Jaartal 1947
Merk Vitra
Diepte / Lengte 11.5
Breedte 11.5
Hoogte 16.9

Chronopak Klok

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 499

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit