Vitra Chaise Tout Bois Stoel

By Jean Prouvé

Omschrijving

De Vitra Chaise Tout Bois Stoel is een ontwerp van Jean Prouvé. Het design is de enige stoel van de Franse ingenieur die volledig uit hout bestaat en een antwoord op de metaal schaarste tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het originele ontwerp van Prouvé, de Standard Stoel, had een onderstel gemaakt van staal. Door het te kort aan metaal werd het onderstel vervangen door een houten versie en ontstond een nieuw design, de Chaise Tout Bois. De intentie van Prouvé was om een stevig design te creëren en ontwierp tijdens de oorlog verschillende prototypes. Op deze manier kon hij de structurele sterkte, verbindingselementen en poten van de stoel testen. Na de oorlog was er weer voldoende eikenhout beschikbaar en koos Prouvé ervoor om de stoel van eik en multiplex te laten maken. De stoel ging in massaproductie en Prouvé heeft met het tijdloze design in 1947 een prijs gewonnen in de wedstrijd ‘Meubles de France’. Het nog altijd populaire design voegt ongetwijfeld warmte en elegantie toe aan ieder interieur.

De stoel is 46 centimeter breed, 49 centimeter diep, 80,5 centimeter hoog en heeft een zithoogte van 46 centimeter. U heeft de keuze uit een naturel eiken variant of een donker gebeitste variant. De zitting en rugleuning van de stoel is gemaakt van eikenhout fineer. Het onderstel is gemaakt van massief eikenhout en afgewerkt met een beschermende lak.

Vitra Chaise Tout Bois Stoel


✓ Materiaal: eikenhout
✓ Tijdloos design
✓ Twee varianten
✓ Designer: Jean Prouvé

Vragen over de Chaise Tout Bois Stoel van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Chaise Tout Bois Stoel.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Jean Prouvé
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 49 cm.
Breedte 46 cm.
Hoogte 80,5 cm.
Zithoogte 46 cm.

Chaise Tout Bois Stoel

Naturel Eiken

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 855

Chaise Tout Bois Stoel

Donker Gebeitst Eiken

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 855

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit