Vitra Ceramic Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Ceramic Klok is een ontwerp van George Nelson. Vanaf 1950 werd de moderne stijl steeds populairder bij het publiek. Dit kwam door een positief economisch vooruitzicht, waardoor mensen uitkeken naar de toekomst. George Nelson speelde hier op in met zijn kunst. Hij ontwikkelde een reeks lampen dat aanhaakte op het thema ‘moderniteit’. Zo ontstonden de keramische klokken in 1953. Ze zijn erg speels en uniek door de combinatie van organische en geometrische vormen. Kunst van Constantin Bracusi en Isamu Noguchi hebben het een en ander weg van deze ontwerpen. Op basis van originele prototypes heeft Vitra een nieuwe versie van de Ceramic Klok gemaakt in porselein, afgewerkt met gekleurd glazuur en uitgerust met een moderne kwartsklok. De vrolijke tafelklokken zijn verkrijgbaar in drie versies met verschillende maten. Ze werken op een batterij van 1,5 volt (inbegrepen).

De Ceramic Klok behoort tot de collectie van Vitra. George Nelson is een sleutelfiguur op het gebied van moderne design in Amerika. Deze titel heeft hij verdiend door zijn brede kennis aan architectuur en liefde voor moderne kunst. Door het publiceren van een fundamenteel artikel over woningbouw en meubeldesign, zette hij zijn eerste grote stappen richting zijn carrière. Als ontwerpdirecteur ging hij aan de slag van Herman Miller en al snel werd hij erkend als expert binnen de designwereld. In 1957 ging Nelson een samenwerking aan met Vitra. Vitra is de enige geautoriseerde fabrikant die de ontwerpen van Nelson uitdraagt naar de markten van Europa en het Midden-Oosten.

Vitra Ceramic Klok


✓ Speels ontwerp uit 1953
✓ Gemaakt in porselein en afgewerkt in gekleurd glazuur
✓ Verkrijgbaar in 3 verschillende varianten
✓ Batterij: 1.5 volt (inbegrepen)
✓ Design: George Nelson

Vragen over de Ceramic Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Ceramic Klok.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Keramiek
Designer George Nelson
Jaartal 1953
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 8.5 / 10 / 9 cm.
Breedte 13 / 16 / 15 cm.
Hoogte 19 / 23 / 17 cm.

Ceramic Klok

Model 1

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 399

Ceramic Klok

Model 2

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 399
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit