Header Verner Panton

Verner Panton


De Deense ontwerper Verner Panton werd in 1926 geboren in Gamtofte, Denemarken. Na een studie architectuur werkte hij een tijd bij het architectenbureau van ontwerper Arne Jacobsen, met wie hij de beroemde Ant Chair ontwierp. Panton reisde na de samenwerking met Jacobsen drie jaar door Europa. Tijdens die reis ontmoette hij verschillende fabrikanten en ontwerpers. Met behulp van deze contacten richtte hij zijn eigen ontwerp- en architectenbureau op.
Verner Panton was een veelzijdige ontwerper die graag buiten de lijntjes kleurde. Design was in die tijd vooral minimalistisch en strak. Panton stond juist bekend om zijn kleurgebruik en liefde voor geometrische vormen, wat onder andere tot uiting kwam in zijn werk als textieldesigner. De ruimtes die hij in zijn carrière heeft ingericht zijn legendarisch. Zo ontwierp hij voor de meubelbeurs in Keulen (1970) zijn Fantasy Landscape installatie, waar een soort organische leef-grot werd gecreëerd.

Panton Chair

Veruit het bekendste meubelontwerp van Panton is de Panton Chair. De stoel was het eerste kunststof ontwerp en bestond geheel uit één stuk. In 1956 maakte hij al schetsen van de stoel, maar het duurde nog tot 1963 tot hij iemand vond die het ontwerp wilde produceren. Willi Fehlbaum van Vitra durfde het aan en lanceerde, na 10 prototypes, de Panton Chair in 1967.

Het oeuvre van Verner Panton breidde zich in de jaren daarna nog verder uit met meubels, verlichting en textielontwerpen. Panton kwam in 1998 te overlijden maar zijn ontwerpen zijn nog altijd relevant. Tegenwoordig zijn Panton’s designs ondergebracht onder verschillende toonaangevende merken als Vitra, Montana, Verpan, Louis Poulsen en &Tradition.

Panton Limited Edition Duo Chair

Ter ere van de iconische Panton Chair heeft Vitra samen met de familie van Verner Panton de Panton Limited Edition Duo Chair ontwikkeld. De iconische stoel is in een nieuw, exclusief jasje gestoken. De legendarische Fantasy Landscape installatie van Panton was inspiratie voor de twee contrasterende kleuren op de voor- en achterkant van de stoel.

MisterDesign is de enige in Nederland die de stoelen in zeer beperkte oplage aanbiedt. Vanaf 16 augustus zijn de Limited Edition Panton Chair Duo’s in onze winkel aan de Vughterstraat te bewonderen en verkrijgbaar. Om de lancering te vieren presenteren we van half augustus tot en met eind september 2022 een expositie in onze winkel met de meest bijzondere en iconische ontwerpen van Verner Panton.

Een impressie van onze expositie

Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie Sfeerimpressie Panton Expositie

Eettafel Bestsellers