Vitra Tripod Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Tripod Klok is een ontwerp van George Nelson. Charmant, luxueus en aantrekkelijk, zo kan deze klok het beste omschreven worden. Maar naast de prettige uitstraling is het ontwerp met name bijzonder doordat het uit de jaren ’50 van de vorige eeuw stamt. Bij het moment van lancering was deze tafelklok opvallend door het vernieuwende ontwerp, tegenwoordig roept de klok bewondering op doordat het nog steeds een stijlvolle accessoire is voor ieder interieur. Zet de klok op uw bureau, nachtkastje of dressoir om altijd in stijl de tijd in de gaten te kunnen houden.

Hoewel het ontwerp nog steeds heel eigentijds is, heeft George Nelson deze klok al in de jaren ’50 ontworpen. In die periode ging het Amerika op economisch vlak voor de boeg, wat resulteerde in een sterk geloof in de vooruitgang. Hierdoor wilde iedereen graag modern zijn en vernieuwend design in huis hebben. George Nelson speelde hier op in door verschillende meubels en accessoires te ontwerpen met een vooruitstrevend design. Mede hierdoor kon hij uitgroeien tot één van de meest iconische ontwerpers van zijn tijd, wiens werk zelfs vandaag de dag nog geliefd is.

Deze klok is onderdeel van de serie Desk Clocks. Iedere klok binnen deze serie heeft een typerend design dat kenmerkend is voor de jaren ’50. Alle klokken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals messing en acrylglas. Deze klok is 11 centimeter breed, 16.5 centimeter hoog en 8.5 centimeter diep. Een 1.5 volt batterij voedt het hoogwaardige kwartsuurwerk. Deze batterij wordt meegeleverd.

De Tripod Klok maakt deel uit van de collectie Desk Clocks die George Nelson voor Vitra heeft ontworpen. Het feit dat George Nelson voor Vitra aan de slag ging is voor beide partijen een goede zet gebleken. Op deze manier kon George Nelson namelijk zijn vooruitstrevende ontwerpen realiteit laten worden, waardoor hij als ontwerper ontzettend veel invloed heeft gehad op de designtaal van het naoorlogse Amerika. Vitra kreeg hierdoor de naam een fabrikant te zijn die hoogwaardige producten en vernieuwend design afleverde. Naast George Nelson werkte Vitra ook samen met onder andere Charles & Ray Eames, Verner Panton en Alexander Girard. Hiermee bracht het merk een generatie ontwerpers voort wiens invloed vandaag de dag nog enorm groot is.

Vitra Tripod Klok


✓ Tijdloze en stijlvolle accessoire
✓ Onderdeel van de serie Desk Clocks
✓ Gemaakt van messing en acrylglas
✓ Inclusief 1.5 volt batterij
✓ Afmeting: b. 11 x h. 16.5 x d. 8.5 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Tripod Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Tripod Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4250298741048
Materiaal Metaal
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 8.5 cm.
Breedte 11 cm.
Hoogte 16.5 cm.

Tripod Klok

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 429

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit