Vitra Tip Ton Stoel

By Edward Barber & Jay Osgerby

Omschrijving

De Vitra Tip Ton Stoel is een uniek ontwerp van de twee designers Edward Barber & Jay Osgerby en behoren tot de uitzinnige collectie van het merk Vitra. De Tip Ton Stoel is een buitengewoon, uniek én volkomen nieuw stoeltype. De naam Tip Ton verwijst naar de twee standen van de stoel. Vanuit de normale stand kan de Tip Ton enkele graden voorwaarts gekanteld worden om vervolgens in die stand te blijven staan. Deze stand is perfect om het bekken en de ruggengraat recht te houden en bovendien wordt tevens de bloedcirculatie naar de buik- en rugspieren verbeterd!

ETH Zürich, één van de meest vooraanstaande technische hogescholen ter wereld, heeft in 2010 de gezondheidseffecten onderzocht van een voorwaarts gekantelde zithouding. Conclusie is dat door een verhoogde spieractiviteit in de buik en rug de zuurstoftoevoer in het lichaam verbeterd wordt. De Tip Ton Chair biedt deze eigenschappen als allereerste in de vorm van een betaalbare én stevige kunststofstoel, die in veel verschillende omgevingen kan worden ingezet.

De Tip Ton is volledig vervaardigd uit polypropyleen, bevat geen mechanische onderdelen en wordt uit één enkele gietvorm vervaardigd. Om deze reden is de stoel zeer duurzaam en volledig recyclebaar. De uitvoeringen in basic dark, wit, ijsgrijs, aarde grijs en gletsjerblauw zijn UV-bestendig en geschikt voor gebruik buitenshuis. De Tip Ton Chair is op de vloer stapelbaar tot maximaal vier stuks, op een stapelwagentje kunnen de stoelen tot maximaal 11 stuks opgestapeld worden. Een stapelwagentje is apart bij te bestellen.

Vitra Stoel Tip Ton


✓ In vele kleuren verkrijgbaar
✓ Buiten te gebruiken
✓ Stapelbaar
✓ Design: Edward Barber & Jay Osgerby
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Edward Barber & Jay Osgerby
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 55.5
Breedte 50.9
Hoogte 78.6
Opties Buiten te gebruiken, Stapelbaar
Zithoogte 46.2

Tip Ton

Basic Dark

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 339

Tip Ton

Wit

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 339

Tip Ton

IJsgrijs

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 339

Tip Ton

Gletsjerblauw

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 339

Tip Ton

Basalt

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 339

Tip Ton

Olijf

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 339

Tip Ton

Mango

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 339

Tip Ton

Industrial Green

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 339
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit