Spectrum Tangled Vitrine

By Carolina Wilcke

Omschrijving

De Spectrum Tangled Vitrine is ontworpen door de Nederlandse designer Carolina Wilcke. Ze haalde haar inspiratie voor deze vitrine uit de stalen raamkozijnen die te vinden zijn in oude industriegebouwen in het begin van de twintigste eeuw. Dat resulteerde in een stoere kast, die dankzij de smalle stalen profielen ook een elegant voorkomen heeft. De constructie achter deze vitrine is opvallend, want het staande volume lijkt de legplanken in z’n greep te houden. Het feit dat de poten een stuk smaller zijn dan de rest van de vitrine draagt bij aan het elegante design. Op de glazen tableaus kunt u uw favoriete accessoires een schitterend plekje geven! Aan de zijkanten bevinden zich twee deuren die met behulp van een magneet in het frame gesloten kunnen worden. Kort samengevat, dankzij het slanke design en stoere zwartstalen constructie is deze vitrine een schitterende aanwinst voor elk interieur.

Naast deze vitrine heeft Carolina Wilcke ook een dressoir, salontafel en bijzettafel ontworpen die dezelfde karakteristieke vormgeving delen. Het frame is gemaakt van staal en voorzien van een zwarte (RAL 9005) epoxylaag. De glazen tableaus kunnen zowel helder als gerookt uitgevoerd worden en zijn altijd 5 millimeter dik. De Tangled Vitrine is 158 centimeter hoog, 86 centimeter breed en 40 centimeter diep.

De Tangled Vitrine behoort tot de collectie van het Nederlandse designmerk Spectrum, dat in 1941 werd opgericht. Vanaf de jaren ’50 was de designafdeling van Spectrum in handen van Martin Visser, die daarvoor het hoofd van de meubelafdeling van de Bijenkorf was. In die functie kwam hij geregeld in contact met Nederlandse topontwerpers en had hij een aanzienlijk netwerk opgebouwd. Hij benaderde verschillende designers met de vraag om aan de slag te gaan voor Spectrum. Onder andere Gerrit Rietveld en Benno Premsela stemden in en zo werden de eerste iconische meubels van het merk geboren. Tegenwoordig zijn veel van die ontwerpen nog steeds te vinden in de collectie van Spectrum, naast het werk van jonge designers. Een van die jonge talenten is Carolina Wilcke, opgeleid als goudsmid en oud-student van de Design Academy in Eindhoven. Ze heeft inmiddels verschillende ontwerpen op haar naam staan, die een stijlvolle combinatie van kunst en interieurdesign zijn.

Spectrum Tangled Vitrine


✓ Verfijnd én stoer design
✓ Ook als bijzettafel, dressoir of salontafel verkrijgbaar
✓ Zwart (RAL 9005) afgewerkt
✓ Frame van staal voorzien van epoxy coating
✓ Afmeting: b. 86 x h. 158 x d. 40 cm.
✓ Designer: Carolina Wilcke
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Carolina Wilcke
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 40 cm.
Breedte 86 cm.
Hoogte 158 cm.

Tangled - Helder Glas

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.828

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit