PP Møbler The Chair

By Hans Wegner

Omschrijving

De PP Møbler The Chair is een iconisch ontwerp dat vervaardigd is door de befaamde Hans J. Wegner. Het design verovert sinds de jaren 50 de wereld en wordt gezien als een symbool voor het moderne Deens design. Een elegante stijl die gekenmerkt wordt door vereenvoudiging, vakkundige houtbewerking en functionaliteit. The Chair is gevormd uit een typerende vorm- en constructietaal die alleen Wegner sprak. Mede door de vervaardiging van de stoel en de lovende publicatie over The Chair in het Amerikaanse tijdschrift Interios in 1950, gaf Wegner vorm aan de Deense moderne designbeweging.

Tien jaar na zijn debuut behaalde The Chair weer een historisch moment in 1960. Het zitmeubel werd door zijn authenticiteit, comfort en kwaliteit geselecteerd voor het allereerste presidentiële debat op de televisie tussen John F. Kennedy en Richard Nixon. Door deze bijzondere gebeurtenis maakte de oorspronkelijke naam ‘Round Chair’ al snel plaats voor een meer sprekende naam: ‘The Chair’. Deze nieuwe naam is een eer die geen ander ontwerp ooit heeft bemachtigd.

The Chair is een lichte, houten stoel met een open rugleuning en is mooi vanuit elke hoek. De materiaalkeuze en vormgeving maken het design uitgesproken Deens. Het is een authentiek design en zal perfect integreren in hedendaagse interieurs. Bovendien oogt The Chair prachtig aan een bureau of eettafel.

Voor het houten frame van The Chair (b. 63 cm. x d. 52 cm. x h. 76 cm.) in eiken is er een keuze uit drie verschillende afwerkingen; gezeept, biologische witte olie of biologische transparante olie. Bij het frame uit essen kan er enkel uit een gezeepte of biologische witte geoliede afwerking gekozen worden. Het zitvlak van The Chair wordt afgewerkt in riet of leder voor een optimaal zitcomfort en klassieke uitstraling. Om de ondergrond te beschermen zijn viltjes optioneel te verkrijgen. Deze zijn er in de kleuren: wit, zwart, grijs, licht- of donkerbruin. Doordat er een scala aan opties is, hebben we een bescheiden selectie gemaakt die direct online te bestellen is. Bij deze bestelbare varianten zijn geen viltjes inbegrepen. Interesse in een andere variant van The Chair? Neem contact op met onze interieuradviseurs.

Let op: beperkte productie als gevolg van buitengewone houtwinning en droogproces.

PP Møbler The Chair


✓ Befaamd ontwerp
✓ Kennedy Chair
✓ Uitgesproken Deens
✓ Buitengewone houtwinning en droogproces van houtsoorten

Vragen over de The Chair van PP Møbler?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de PP Møbler The Chair.


Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden


Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Hans Wegner
Jaartal 1949
Garantie 2 jaar
Merk PP Møbler
Diepte / Lengte 52 cm.
Breedte 63 cm.
Hoogte 76 cm.
Zithoogte 45 cm.

The Chair

Eiken

Levertijd: 20 - 25 weken
€ 5.529

The Chair

Essen

Levertijd: 20 - 25 weken
€ 5.650
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit