PP Møbler Peacock Stoel

By Hans Wegner

Omschrijving

De PP Møbler Peacock Stoel is expressief ontwerp uit 1947 van Hans Wegner. Het elegante houten silhouet onderscheidt zich door de originaliteit van de rugleuning. Oorspronkelijk heette deze stoel de ‘PP550’, maar de Deense collega-ontwerper Finn Juhl bracht hier snel verandering in bij het zien van de karakteristieke rugleuning. De detaillering in de rugleuning oogde als de veren van een pauw voor Finn Juhl en het design werd omgedoopt tot de ‘Peacock’, oftewel pauwenstoel.

Een traditionele Engelse Windsor stoel is voor Wegner de inspiratie geweest voor de vervaardiging van dit Scandinavische ontwerp. In het ontwerp van de stoel heeft Wegner een evenwicht gevonden tussen een verfijnde vormgeving en ergonomische esthetiek. De Peacock Stoel heeft een herkenbare hoge spindelrugleuning, waarbij de spindels op de juiste hoogte zijn afgevlakt voor een optimale ergonomische ondersteuning van de schouderbladen. Bovendien bestaat het zitvlak uit papiersnoer. Met precisie wordt het papiersnoer zo geweven dat er een stevige en comfortabele zitting ontstaat. De combinatie met een plaid maakt de stoel nog aangenamer als toevluchtsoord in een interieur.

Voor de vervaardiging van de Peacock Stoel (b. 76 cm. x d. 76 cm. x h. 103 cm.) is er een keuze uit eiken of essen, waarbij het mogelijk is om de stoel een extra accent van teak te geven in de armleuningen. Het eiken- en essenhout kan worden afgewerkt met een keuze uit; gezeept, biologische witte olie of biologische transparante olie. Bij de uitvoering in eiken zijn alle drie de verschillende afwerkingen mogelijk, terwijl er bij uitvoering in essen enkel de mogelijkheid is tussen een gezeepte of biologische witte afwerking. Ook is er een keuze uit naturel of zwart voor het papiersnoer. Om de ondergrond te beschermen zijn viltjes optioneel te verkrijgen. Deze zijn er in de kleuren: wit, zwart, grijs, licht- of donkerbruin.

De Peacock Stoel in essen met een gezeepte afwerking en een naturel papiersnoer is direct online te bestellen. Deze bestelbare variant wordt zonder viltjes geleverd. Interesse in een andere variant van de Peacock Stoel. Neem contact op met onze interieuradviseurs.

PP Møbler Peacock Stoel


✓ Expressief ontwerp
✓ Verfijnde vormgeving en ergonomische esthetiek
✓ Herkenbare hoge spindelrugleuning
✓ In verschillende houtsoorten

Vragen over de The Peacock Stoel van PP Møbler?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de PP Møbler Peacock Stoel.


Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Hans Wegner
Jaartal 1947
Garantie 2 jaar
Merk PP Møbler
Diepte / Lengte 76 cm.
Breedte 76 cm.
Hoogte 103 cm.
Zithoogte 36 cm.

Peacock Stoel

Essen

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 9.395
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit