PP Møbler Cow Horn Stoel

By Hans Wegner

Omschrijving

De PP Møbler Cow Horn Stoel is een vakkundig ontwerp van Hans J. Wegner. Dit is een van de kleinste stoelen die Wegner heeft ontworpen, maar is toch een krachtig kunstwerk. Hij wilde een eerbetoon brengen aan de adembenemende schoonheid van massief hout, dat handmatig in organische vormen is gesneden. Dat is dan ook zeker gelukt met het ontwerpen van deze sculpturale maar compacte stoel. Er zijn slechts twee stukken hout gebruikt voor de Cow Horn Stoel. Deze twee stukken hout zijn maar liefst 200 jaar oud en worden in het midden zorgvuldig met elkaar uitgelijnd met de nerven van het hout en uiteindelijk met elkaar verbonden. Om het volledige effect te bereiken heeft Wegner voor de verbinding gekozen voor rozenhout. Deze toepassing zorgt voor een contrasterend en decoratief detail en is kenmerkend voor vele werken van Wegner.

De Cow Horn Stoel is een kleinere stoel welke gemakkelijk onder de tafel past, waardoor deze zeer geschikt is voor in de eethoek. De stoel is verkrijgbaar met een rieten of gestoffeerde zitting. Zoals de meeste andere gestoffeerde stoelen van Wegner, wordt deze stoel direct op de stoelrails gestoffeerd. Dit was in het tijdperk vóór Wegner een zeer gebruikelijke manier om stoelen te stofferen en in het geval van de Cow Horn Stoel en de Bull Stoel wordt er vastgehouden aan deze oude traditie. U heeft de keuze uit drie houtsoorten waaruit de stoel vervaardigd kan worden, namelijk eiken-, essen-, en kersenhout. Dit hout wordt afgewerkt met een transparante bio olie, witte bio olie of met een wax. Het verbindingsstuk is altijd gemaakt van rozenhout.

Vanwege de vele mogelijkheden heeft MisterDesign één favoriet geselecteerd welke direct verkrijgbaar is. Interesse in een andere stoffering of afwerking? Neem contact op met onze interieurstylisten, of kom even langs in de winkel. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

PP Møbler Cow Horn Stoel


✓ Krachtig kunstwerk
✓ Organische vormgeving
✓ Zorgvuldige uitlijning
✓ Contrasterend element

Vragen over de Cow Horn Stoel van PP Møbler?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de PP Møbler Cow Horn Stoel.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.


Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Hans Wegner
Garantie 2 jaar
Merk PP Møbler
Diepte / Lengte 45 cm.
Breedte 59 cm.
Hoogte 76 cm.
Opties Gestoffeerd
Zithoogte 44 cm.

Cow Horn Stoel

Bekleed - Essenhout

Levertijd: 18 - 20 weken
€ 6.636

PP505 Cow Horn Stoel

Riet - Kersenhout

Levertijd: 18 - 20 weken
€ 7.199
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit