Kartell Portaombrelli Paraplubak

By Gino Colombini

Omschrijving

De Kartell Portaombrelli Paraplubak is een ontwerp van de Italiaanse architect en designer Gino Colombini. Van 1953 tot 1960 was Colombini technisch directeur van Kartell. In die tijd maakte Kartell al onderscheidende en kleurrijke producten van plastic, destijds alleen nog huishoudelijke voorwerpen als KS 1146 Bucket (1955), KS 1475 Carpet Beater (1957) en de KS 1481 Lemon Squeezer (1959). Allemaal ontworpen door Colombini en inmiddels onderdeel van de permanente collectie van New York’s Museum of Modern Art. Colombini experimenteerde met de mogelijkheden van plastic en bracht een revolutie teweeg in de kleine, redelijk geprijsde alledaagse dingen, zodat ze niet langer saai en kleurloos waren maar kleurrijk en modern. Hiervoor ontving hij door de jaren heen vijf keer een Compasso d’Oro, de meest prestigieuze internationale design-award.

Het vrijwel beroemdste design van Colombini is zijn ronde paraplubak uit 1966. Dit multifunctionele en onverwoestbare design krijgt zijn vorm door plastic te spuitgieten, waardoor er een product uit één stuk plastic ontstaat: kenmerkend voor Kartell. Met twee zij-openingen kan de standaard ook als prullenbak gebruikt worden. Praktisch, maar voor echte designliefhebbers zit de waarde van deze iconische paraplubak óók in de vitale rol die dit ontwerp speelt in de geweldig mooie en innovatieve historie van het industrieel design.

De Portaombrelli heeft een diameter van 25 centimeter en een hoogte van 60 centimeter en is er in de kleuren wit, zwart en zilver. Deze paraplustandaard kan tevens als prullenbak gebruikt worden en is bestand tegen de weersinvloeden.

Kartell Portaombrelli Paraplubak


✓ Absolute designklassieker
✓ Indoor en outdoor
✓ Multifunctioneel
✓ In drie kleuren

Vragen over de Portaombrelli Paraplubak van Kartell?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Kartell Portaombrelli Paraplubak.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Gino Colombini
Jaartal 1966
Garantie 2 jaar
Merk Kartell
Diepte / Lengte 25
Breedte 25
Hoogte 60
Diameter 25
Opties Buiten te gebruiken

Paraplubak

Zilver

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 101

Paraplubak

Wit

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 101

Paraplubak

Zwart

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 101

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit