Vitra Panton Chairs, set van 5x Miniatuur

By Verner Panton

Omschrijving

De Vitra Panton Chairs, Set van 5 miniaturen is een onderdeel van de Miniatures Collection. De collectie bevat de belangrijkste ontwerpen uit de moderne meubelgeschiedenis in miniatuurformaat. De kleine meubels zijn uitgevoerd in de originele constructie, materialen en kleuren. Ze zijn bij uitstek geschikt als didactisch materiaal door de schaalverhouding van 1:6, hoewel ze soms ook alleen dienen als geliefde verzamelobjecten.

De Panton Chair is een absoluut designicoon en een revolutionair ontwerp, want de stoel is volledig uit één stuk kunststof vervaardigd en heeft een zwevende constructie. De eerste schetsen voor deze stoel maakte Panton al begin jaren ’50. Het allereerste prototype was gemaakt van hout, maar het was hem al meteen duidelijk dat de stoel van plastic moest zijn. Plastic was in die periode een nieuw materiaal dat eindeloze mogelijkheden leek te bieden en bovendien relatief goedkoop was. Verner Panton kon dus niet wachten om met plastic aan de slag te gaan. Toen hij in 1960 een definitief ontwerp van de Panton Classic Chair klaar had, bleek het echter niet zo gemakkelijk om een fabrikant te vinden die de stoel ook daadwerkelijk in productie kon nemen.

De mogelijkheden van plastic bleken op dat moment namelijk nog niet zo eindeloos als Verner Panton gehoopt had. In 1963 kwam hij in contact met Vitra. Het bedrijf was meteen enthousiast over het ontwerp, maar het duurde nog tot 1967 voordat de Panton Classic Chair na 10 prototypes definitief in seriematige productie genomen werd. Verner Panton moest verschillende concessies doen aan het oorspronkelijke ontwerp, omdat het anders technisch niet mogelijk was om de stoel te produceren. Toen de stoel uiteindelijk gelanceerd werd, bleek het meteen een schot in de roos. Het design was sensationeel en werd beloond met talloze prijzen en awards. Binnen mum van tijd werd de stoel een echte designklassieker. In verschillende musea is de Panton Classic Chair opgenomen in de collectie, waaronder het Museum of Modern Art in New York.

Vitra Panton Chair Stoel


✓ Iconische vormgeving
✓ Zwevende constructie
✓ Vervaardigd uit één stuk
✓ Set van 5 stuks

Vragen over de Panton Chairs, Set van 5 miniaturen van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Panton Chairs, Set van 5 miniaturen.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Verner Panton
Merk Vitra
Diepte / Lengte 8.5
Breedte 8.5
Hoogte 14

Panton Chairs Miniatuur, set van 5 - Vitra

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 229

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit