Overgaard en Dyrman Wire Eetkamerstoel

By Jasper Overgaard & Christian Dyrman

Omschrijving

De Overgaard & Dyrman Wire Eetkamerstoel is een ontwerp van Jasper Overgaard en Christian Dyrman. De twee studeerden samen in 2010 af in design en architectuur aan de Koninklijke Deense Kunstacademie in Kopenhagen en beschikken beiden naast een oog voor ontwerp ook over een talent voor materiaalbewerking. Dyrman weet als bekwame smid zijn weg rondom staal, en Overgaard is een autodidact leersmid. De samenwerkingen op de Koninklijke Kunstacademie vielen zo goed in de smaak, dat het duo besloot als eigentijdse meubelmaker en ontwerpstudio verder te gaan. Met als allereerste product, de Wire stoel!

Het ontwerp van de Wire stoel is gebaseerd op het esthetische contrast tussen twee zeer verschillende materialen: constructiestaal en eersteklas aniline leder. De stoel combineert tevens twee traditionele vormen van zeer gedetailleerd vakmanschap, namelijk zadelmakerij en nauwkeurig metaalwerk. Door de talenten van beide ontwerpers samen te voegen, ontstaat een innovatieve stoel die organische vormen combineert met tijdloze materialen, alledaagse functionaliteit en ergonomisch comfort.

Wanneer de eerste prototypes van de Wire eetkamerstoel – geproduceerd door twee grote merken die interesse in het concept toonden – uit Azië terugkomen, realiseert het duo zich meteen dat ze het zelf als vakmannen nóg beter kunnen. In de volgende achttien maanden verzamelen de ontwerpers alle middelen om de Wire stoel precies zo te maken zoals zij het voor ogen hebben. De eerste 300 exemplaren worden zelfs geheel zelf door het duo gemaakt! Dyrman vormde naar eigen zeggen het staal in het voormalige kippenhok van zijn zus, en Overgaard bewerkte het leer in zijn kamer in zijn ouderlijk huis.

Tegenwoordig staat er een fantastisch team van vakmensen achter het ontwerpersduo die de stoel met dezelfde nauwkeurigheid met de hand in elkaar zetten. De stoel is verkrijgbaar in twee zithoogtes (43 of 46 centimeter) en kan worden bekleed met vier soorten Aniline leder (Elegance, Matstone, Yellowstone en Horizon). Het stalen frame wordt voorzien van een mat zwarte poedercoating of een verchroomde afwerking. Alle exemplaren worden gestempeld met de initialen van de maker en uniek genummerd, wat de aandacht voor detail en trots van het merk versterkt.

Online kunt u drie varianten met een zithoogte van 46 centimeter direct online bestellen. Deze worden geleverd met een bekleding van luxe ‘Elegance’ en zeer levendige ‘Yellowstone’ anilineleder. Bij het Elegance leder ziet u subtiele natuurlijke markeringen, en bij het robuuste ‘Yellowstone’ leder zijn deze markeringen zeer goed zichtbaar, wat voor een ietwat versleten look zorgt. Daarnaast heeft u ook de keuze uit een ‘Twotone’ uitvoering, die is opgebouwd uit een voorzijde van donkergrijs, bijna fluweelzacht ‘Matstone’ anilineleder en aan de achterzijde zwart zadelleder. Informeer naar alle mogelijkheden voor de Wire eetkamerstoel bij onze interieuradviseurs, zij helpen u graag verder.

Overgaard & Dyrman Wire Eetkamerstoel


✓ Tijdloos debuutontwerp van Jasper Overgaard en Christian Dyrman
✓ Esthetisch contrast tussen constructiestaal en anilineleder
✓ Ergonomische zitting van hoogwaardig aniline leder
✓ Keuze uit verschillende kleuren en soorten leder
✓ Onderstel in zwart gepoedercoat of verchroomd staal
✓ Handgemaakt op bestelling en uniek genummerd
✓ Onderdeel van de Wire serie

Vragen over de Wire Eetkamerstoel van Overgaard & Dyrman?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Overgaard & Dyrman Wire Eetkamerstoel.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden


Kenmerken
Materiaal Leder
Designer Jasper Overgaard & Christian Dyrman
Jaartal 2014
Garantie 2 jaar
Merk Overgaard en Dyrman
Diepte / Lengte 57 cm.
Breedte 62 cm.
Hoogte 76/79 cm.
Opties Gestoffeerd, Met arm
Hoogte arm 61/64 cm.
Zithoogte 43/46 cm.
Bijlagen Materiaaloverzicht Overgaard & Dyrman

Wire Eetkamerstoel 46

Mat zwart - Elegance Whiskey

Levertijd: 9 - 15 weken
€ 4.477

Wire Eetkamerstoel 46

Satin Chrome - Yellowstone Whiskey

Levertijd: 9 - 15 weken
€ 4.477

Wire Eetkamerstoel 46

Mat zwart - Twotone Dark Grey

Levertijd: 9 - 15 weken
€ 4.477
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit