Nuura Rizzatto 42 Plafondlamp

By Paolo Rizzatto

Omschrijving

De elegante Nuura Rizzatto 42 Plafondlamp is een ontwerp van de geprezen Italiaanse lichtontwerper Paolo Rizzatto. Naar eigen zeggen is de kroonluchter tijdens zijn carrière als lichtontwerper altijd in de gedachten van Rizzatto geweest. Deze fascinatie voor de kroonluchter bracht hem samen met Sofie Refer, ontwerper en medeoprichter van Nuura, die dezelfde liefde voor de kroonluchter deelt. Hij genoot er dan ook ontzettend van toen hij door Refer werd uitgedaagd om voor Nuura een nieuwe collectie lampen te creëren op basis van de kroonluchter.

Voor deze nieuwe collectie werd Rizzato geïnspireerd door de artistieke kostuums uit het Triadische ballet uit 1922 van de Duitse kunstenaar en Bauhaus docent Oskar Schlemmer. De sculpturale vormen uit deze avantgardistische dans heeft Rizzatto weten te vertalen naar een hedendaagse lampenserie, die wordt gevuld door twee hanglampen en één plafondlamp.

Alle drie de lampen hebben één ding gemeen: kalme organische vormen van mond geblazen glas. In tegenstelling tot de andere twee leden uit de Rizzatto serie wordt de Rizzatto 42 plafondlamp direct aan het plafond bevestigd. De lamp laat zich kenmerken door twee verschillend gevormde bollen van opaalglas. Het silhouet dat zij samen vormen doet sterk denken aan dat van de kostuums uit het ballet van Schlemmer. Uit het opaalglas straalt een sfeervol licht dat rust en vreugde verspreid, precies datgene waar Nuura naar streeft. Het opaalglas wordt omringd door prachtige details van messingkleurig geadoniseerd aluminium, wat de lamp een luxueuze uitstraling geeft. De twee andere lampen uit de Rizzatto serie van Nuura kunt u terugvinden bij de productfamilie.

Nuura Rizzatto 42 Plafondlamp


✓ Geïnspireerd op het Triadische ballet van Oskar Schlemmer
✓ Balans tussen organische vormen
✓ Mond geblazen (opaal) glas
✓ Details van messingkleurig geadoniseerd aluminium
✓ Onderdeel van de driedelige Rizzatto serie

Vragen over de Rizzatto 42 Plafondlamp van Nuura?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Nuura Rizzatto 42 Plafondlamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Glas
Designer Paolo Rizzatto
Jaartal 2021
Garantie 2 jaar
Merk Nuura
Hoogte 62,7 cm.
Diameter 40 cm.
Dimbaar Ja, via externe dimmer
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Opties Dimbaar, LED
Soort lichtbron 1x E27 max. 20W LED (niet inbegrepen)
Bijlagen Nuura Rizzatto serie Technische Details Rizzatto 42 Montagehandleiding Rizzatto 42

Rizzatto 42 Plafondlamp

Satin Brass / Opal

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 679
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit