Vitra Night Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Night Klok is ontworpen door George Nelson. Wat meteen opvalt aan deze klok is het verfijnde retro ontwerp. Maar eigenlijk is retro niet het juiste woord, want het ontwerp van deze tafelklok stamt uit de jaren ’50 van de twintigste eeuw. Al die tijd is het design van de klok ongewijzigd gebleven, waardoor de Night Clock Klok uit kon groeien tot een echte designklassieker. Door het compacte formaat is deze klok een perfecte accessoire voor op uw bureau, het nachtkastje of een dressoir. De messing kleur is stijlvol en luxueus, terwijl het iconische ontwerp een prikkelend alternatief is voor een conventionele klok.

Zoals gezegd ontwierp George Nelson deze klok al halverwege de vorige eeuw. In die periode heerste er in Amerika een rotsvast geloof in de vooruitgang, veroorzaakt door een constant groeiende economie. Als een gevolg hiervan wilde men modern zijn en daar hoorde een modern interieur bij. George Nelson voelde dit feilloos aan en ontwierp verschillende meubels en accessoires die hun tijd ver vooruit leken te zijn. Doordat zijn ontwerpen typerend te zijn voor het vooruitstrevende design van de jaren ’50, groeide hij uit tot één van de meest iconische designers van zijn tijd.

George Nelson ontwierp deze klok als onderdeel van een serie tafelklokken. Iedere klok heeft het typerende design van George Nelson, maar is tegelijkertijd totaal uniek. Alle klokken zijn gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen, zoals messing en acrylglas. Deze klok is 15 centimeter hoog, 10.5 centimeter breed en heeft een diepte van 10 centimeter. Het hoogwaardige kwartsuurwerk wordt gevoed door een 1.5 volt batterij, die meegeleverd wordt.

De Night Klok behoort tot de collectie Desk Clocks, ontworpen voor Vitra door George Nelson. De samenwerking tussen de ontwerper en het designermerk bleek een schot in de roos, want hierdoor kon George Nelson uitgroeien tot een iconische ontwerper. Zijn ontwerpen bleken namelijk heel vernieuwend en zetten de toon voor een nieuwe generatie ontwerpers. Zelfs vandaag de dag worden ontwerpen van zijn hand nog door veel mensen gewaardeerd. Vitra op haar beurt kreeg de naam van een fabrikant die vooruitstrevend design produceerde. Dat was onder andere het gevolg van de samenwerking met George Nelson, maar ook de samenwerkingen met onder andere Charles & Ray Eames, Verner Panton en Alexander Girard hebben hier aan bijgedragen.

Vitra Night Klok


✓ Tijdloos en stijlvol ontwerp
✓ Gemaakt van messing en acrylglas
✓ Uurwerk draait op 1.5 volt batterij (meegeleverd)
✓ Afmeting: b. 10.5 x h. 15 x d. 10 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Night Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Night Klok.

Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
EAN Code 4055737997167
Materiaal Metaal
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 10 cm.
Hoogte 15 cm.
Breedte 10.5 cm.

Night Klok

Levertijd: 3 - 4 weken
€ 355

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit