Vitra Night Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Night Klok is ontworpen door George Nelson. Wat meteen opvalt aan deze klok is het verfijnde retro ontwerp. Maar eigenlijk is retro niet het juiste woord, want het ontwerp van deze tafelklok stamt uit de jaren ’50 van de twintigste eeuw. Al die tijd is het design van de klok ongewijzigd gebleven, waardoor de Night Clock Klok uit kon groeien tot een echte designklassieker. Door het compacte formaat is deze klok een perfecte accessoire voor op uw bureau, het nachtkastje of een dressoir. De messing kleur is stijlvol en luxueus, terwijl het iconische ontwerp een prikkelend alternatief is voor een conventionele klok.

Zoals gezegd ontwierp George Nelson deze klok al halverwege de vorige eeuw. In die periode heerste er in Amerika een rotsvast geloof in de vooruitgang, veroorzaakt door een constant groeiende economie. Als een gevolg hiervan wilde men modern zijn en daar hoorde een modern interieur bij. George Nelson voelde dit feilloos aan en ontwierp verschillende meubels en accessoires die hun tijd ver vooruit leken te zijn. Doordat zijn ontwerpen typerend zijn voor het vooruitstrevende design van de jaren ’50, groeide hij uit tot één van de meest iconische designers van zijn tijd.

George Nelson ontwierp deze klok als onderdeel van een serie tafelklokken. Iedere klok heeft het typerende design van George Nelson, maar is tegelijkertijd totaal uniek. Deze klok is 15 centimeter hoog, 10.5 centimeter breed en heeft een diepte van 10 centimeter. Hij is uitgevoerd in messing of zwart metaal. Het hoogwaardige kwartsuurwerk wordt gevoed door een 1.5 volt batterij, die meegeleverd wordt.

Vitra Night Klok


✓ Tijdloos en stijlvol ontwerp
✓ Messing of zwart metaal
✓ Uurwerk draait op 1.5 volt batterij (meegeleverd)
✓ Afmeting: b. 10.5 x h. 15 x d. 10 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Night Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Night Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 10 cm.
Breedte 10.5 cm.
Hoogte 15 cm.

Night Klok

Messing

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 429

Night Klok

Zwart

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 429

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit