New Works Karl-Johan Kroonluchter

By Signe Hytte

Omschrijving

De New Works Karl-Johan Kroonluchter is een ontwerp van Signe Hytte. De lamp is onderdeel van de Karl-Johan lampenserie. De van oorsprong Deense ontwerpster baseert haar ontwerpen liever op cultuur en tradities dan op trends, om producten te creëren die een verhaal vertellen. De Karl-Johan lampen zijn hier geen uitzondering op. In Scandinavië is wildplukken een traditie waar veel mensen zich mee bezighouden. De zomer staat in het teken van het plukken van bessen en het najaar in het plukken van eetbare paddenstoelen. De lampen zijn geïnspireerd op herfstdagen in het bos, speurend naar paddenstoelen en zwammen. De naam Karl-Johan is de Deense benaming voor eekhoorntjesbrood: een veel voorkomende eetbare paddenstoel. De Karl-Johan lampenserie is een vertaling van Hytte’s interpretatie van deze pluktraditie. Het resultaat is een speels lijnenspel dat een comfortabel licht verspreidt.

Door de elegante, ovale vormen zorgen de zeven glazen bollen van de kroonluchter voor sfeer. De kroonluchter is verkrijgbaar in een variant met opaal glas en een variant met grijs gerookt glas. Hytte omschrijft de versie met het witte opaalglas als simpel, organisch en ingetogen. De versie met gerookt glas noemt ze meer aanwezig waarbij kracht, mysterie en magie gecombineerd worden. Anders dan de wand- en tafellamp heeft de kroonluchter geen materiaalcombinatie, waardoor de ronde glazen vorm optimaal kan schitteren. Een compacte LED lichtbron weerkaatst licht aan de binnenkant van de glazen bol, waardoor een volume ontstaat zonder visuele belemmeringen.

De Karl-Johan Kroonluchter heeft een diameter van 75 centimeter. De hoogte varieert tussen 50 centimeter en 310 centimeter.

New Works Karl-Johan Kroonluchter


✓ Geïnspireerd op een Scandinavische traditie
✓ Verkrijgbaar in twee varianten
✓ Verspreidt een comfortabel licht
✓ Speelse vorm

Vragen over de Karl-Johan Kroonluchter van New Works?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de New Works Karl-Johan Kroonluchter.
December Gifts
Ontvang de gehele maand december prachtige design cadeaus bij bestellingen vanaf €75. Afhankelijk van het bestelbedrag heeft u keuze uit verschillende designitems.
Kenmerken
Materiaal Glas
Designer Signe Hytte
Garantie 2 jaar
Merk New Works
Hoogte 50 - 310 cm
Diameter 75 cm
Lichtbron inbegrepen Ja
IP Waarde IP20
Kabel Lengte 340 cm
Soort lichtbron 7 x LED 7W
Kelvin 2700

Karl-Johan Kroonluchter

Opaal Glas

Levertijd: 1 - 2 weken
€ 2.099

Karl-Johan Kroonluchter

Gerookt Glas

Levertijd: 1 - 2 weken
€ 2.099

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit