Gubi Nagasaki Stoel

By Mathieu Mategot

Omschrijving

De Gubi Nagasaki Stoel is een ontwerp van Mathieu Matégot.

Mategot werd geboren op 4 april 1910 in Tapio-Sully, een dorp ongeveer 20 kilometer van Boedapest in Hongarije. Hij studeerde aan de school voor schone kunsten en architectuur in Boedapest tussen 1925 en 1929. In die tijd ontwierp hij veel kleding voor het Nationale Theater. Later reisde hij naar Italië en de Verenigde Staten om ervaring op te doen alvorens hij zich in 1931 vestigde in Frankrijk. Hij name diverse banen aan waarbij hij zich verschillende technieken eigen maakte. Zo richtte hij winkeletalages in op de Galeries Lafayette, ontwierp hij jurken en in de latere jaren creëerde hij ook wandtapijten. In 1933 begon hij aan zijn eerste rotan meubels van metalen frames.

Gubi is van oorsprong opgericht door het echtpaar Lisbeth en Gubi Olsen in het jaar 1967. Nu, bijna 50 jaar later, is Gubi een echt Deens familiebedrijf én hebben zij bovendien wereldwijde bekendheid als innovatief designmerk. De collectie van Gubi wordt gekenmerkt door eclectische, intercontinentale ontwerpen die de lijnen tussen het verleden en de toekomst laten vervagen. Het uitgebreide assortiment van zeer esthetische, tot nadenken stemmende ontwerpen worden keer op keer gekenmerkt door eenvoud, originele materialen en innovatieve technieken. Het zijn kenmerken die ook zijn terug te vinden in de Nagasaki Stoel, een stoel behorende tot de wereldberoemde Matégot collectie van Mathieu Matégot.

De Nagasaki Stoel van Gubi wordt geheel vervaardigd uit geperforeerd metaal. De breedte van de stoel bedraagt 50 centimeter, de diepte 54 centimeter en de totale hoogte van de stoel is 74 centimeter. Het onderstel van de stoel bestaat uit 3 poten die zorg dragen voor een stabiel geheel. Nagasaki is verkrijgbaar in zwart en zwart/wit.

Gubi Nagasaki Stoel


✓ Hoogwaardige kwaliteit
✓ Onderdeel van de Matégot Collection
✓ Afmetingen: b. 50 x h. 74 x d. 54 cm.
✓ Design: Mathieu Matégot

Vragen over de Nagasaki Stoel van Gubi?


Neem gerust contact met ons op wanneer uw favoriet er niet tussen zit of wanneer u meer informatie wenst over de Gubi Nagasaki Stoel.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Mathieu Mategot
Garantie 2 jaar
Merk Gubi
Diepte / Lengte 54 cm.
Breedte 50 cm.
Hoogte 74 cm.
Bijlagen Productinformatie

Nagasaki Stoel - Zwart

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 499

Nagasaki Stoel - Zwart/Wit

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 499

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit