Moooi Random Light Vloerlamp II

By Bertjan Pot

Omschrijving

De Moooi Random Light Vloerlamp II is een ontwerp van Bertjan Pot. Het ontwerpproces van de Random lampenserie begon als materiaalonderzoek. Pot begint graag op die wijze aan projecten. Experimenten ontstaan vaak impulsief vanuit zijn fascinatie voor materialen, structuren, patronen en kleuren. Hij heeft een bepaalde nieuwsgierigheid naar functies en esthetische waarde van allerlei uiteenlopende spullen en technieken.

Nadat Pot in de jaren negentig afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven begon hij te experimenteren met de overblijfselen van een van zijn afstudeerprojecten. Het project ‘De Knitted Lamp’ bestond uit autonome objecten die ontstonden door een in epoxy gedrenkt breisel van glasvezel over een cluster van ballonnen te trekken. De constructieve kwaliteit van het glasvezel werd echter niet optimaal benut, omdat de vezels in een breisel niet recht liggen.

In het ontwerpproces van de Random lampen vereenvoudigde Pot het procedé. De lamp werd opgemerkt door Marcel Wanders die de lamp aan de collectie van Moooi wilde toevoegen. Ondanks de vereenvoudiging van het productieproces duurde het drie jaar om de juiste techniek te vinden om de draad op een willekeurige, ofwel ‘random’, manier machinaal te verwerken. De glasvezeldraden worden in epoxyhars gedrenkt. Vervolgens worden de draden om een soort opblaasbare strandbal heen gedraaid en creëren ze een doorzichtig 3D textiel. Nadat de epoxy enigszins is uitgehard wordt alle lucht uit de opblaasbare bal gelaten en wordt de leeggelopen bal uit de ronde glasvezelbal gehaald door de ronde opening. Daarna wordt de bol met rust gelaten totdat de epoxy compleet uitgehard is. Vanwege dit speciale productieproces is iedere Random Lamp helemaal uniek en nooit exact rond.

Ongeveer twintig jaar nadat de Random Light aan de collectie van Moooi werd toegevoegd is de iconische lamp nu vernieuwd. De gebruiksvriendelijkheid is verbeterd en de esthetiek is geoptimaliseerd. Daarnaast is de duurzaamheid verbeterd, waardoor de levensduur van de Random Lamp nu nog langer is.

De Random Light Vloerlamp II verspreidt licht in elke richting, waardoor iedere donkere hoek oplicht. De Random Light Vloerlamp II is ondanks het drukke lijnenspel in de bol een eenvoudige, simpele minimalistische lamp die net zoals de andere Random Light familieleden een bepaalde lichtheid bevat door de transparantie van het ontwerp.

Er zijn twee verschillende afmetingen van de Random Light Vloerlamp II verkrijgbaar, die ieder in twee kleuren te bestellen zijn.
Small: d. 50 cm x h. 187 cm
Medium: d. 80 cm x h. 202 cm

Moooi Random Light Vloerlamp II


✓ Glasvezeldraad met epoxy
✓ Iedere lamp is uniek
✓ Transparant ontwerp
✓ Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren

Vragen over de Random Light Vloerlamp II van Moooi?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Moooi Random Light Vloerlamp II.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Bertjan Pot
Garantie 2 jaar
Merk Moooi
Hoogte 187 / 202 cm
Diameter 50 / 80 cm
Dimbaar Ja, via ingebouwde dimmer
Lichtbron inbegrepen Ja
Kabel Lengte 300 cm
Soort lichtbron 1x E27, Max 25W
Lumen 800
Kelvin 2700

Random Light Vloerlamp II

Wit Small - d. 50 x h. 187 cm

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.247

Random Light Vloerlamp II

Zwart Small - d. 50 x h. 187 cm

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.539

Random Light Vloerlamp II

Wit Medium - d. 80 x h. 220 cm

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.753

Random Light Vloerlamp II

Zwart Medium - d. 80 x h. 220 cm

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.997

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit