Vitra Metal Wall Relief Heart Wanddecoratie

By Alexander Girard

Omschrijving

De Vitra Metal Wall Relief Heart is ontworpen door Alexander Girard. Met deze hartvormige wanddecoratie creëert u eenvoudig sfeer in huis. Dat komt niet alleen door de prachtige vorm, maar ook door het materiaal. Koper is namelijk een warme kleur die in elk interieur voor een vleugje luxe en stijl zorgt. Hierdoor voelt het ontwerp nog erg modern aan, hoewel het ontwerp al meer dan vijftig jaar oud is. Het speelse design van de Metal Wall Relief Heart is kenmerkend voor het werk van Alexander Girard. In zijn ontwerpen voegde hij namelijk graag een bijzondere twist toe, als reactie op de serieuze esthetiek van het klassiek modernisme.

De Metal Wall Relief Heart werd door Alexander Girard speciaal ontworpen voor restaurant The Compound en voor zijn eigen huis in Santa Fe. Tegelijkertijd met het koperen hart ontwierp hij ook een messing zon, de Metal Wall Relief Sun. Het koperen hart is 43 centimeter breed en 38 centimeter hoog. In de verpakking zit ook het bevestigingsmateriaal, zodat het ophangen van het koperen hart heel eenvoudig is.

De Metal Wall Relief Heart behoort tot de uitzinnige collectie van Vitra. Het Zwitserse bedrijf wordt geroemd om de bijzondere samenwerkingen met grote designers als George Nelson en Charles en Ray Eames. Uit deze samenwerkingen zijn iconische meubels en woonaccessoires voortgekomen, die zelfs vandaag de dag nog erg geliefd zijn. Vitra ging ook de samenwerking aan met Alexander Girard, wat een groot succes bleek. Inmiddels wordt hij gezien als een van de grondleggers van het naoorlogse Amerikaanse design. Kenmerkend voor het werk van Alexander Girard is de speelsheid, die onder andere terug te zien is in het koperen hart. Hij hield zich voornamelijk bezig met textielontwerp, omdat hij hier zijn voorliefde voor grafische prints en eclectisch design in kwijt kon. Die voorliefde is ook goed terug te zien in al zijn andere ontwerpen.

Vitra Metal Wall Relief Heart


✓ Speelse twist
✓ Gemaakt van koper
✓ Inclusief bevestigingsmateriaal
✓ Afmeting: b. 43 x h. 38 cm.
✓ Designer: Alexander Girard

Vragen over de Metal Wall Relief Heart van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Metal Wall Relief Heart.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
EAN Code 4055737996399
Materiaal Metaal
Designer Alexander Girard
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Breedte 43 cm.
Hoogte 38 cm.
Bijlagen Productinformatie

Metal Wall Relief Heart

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 749

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit