Wittmann

Wittman kent een lange geschiedenis in de meubelmakerij. In 1896 is Wittmann opgericht en inmiddels is de vierde generatie aan zet, onder leiding van Ulrike Wittmann en haar man Heinz Hofer-Wittmann. Ze werken samen met vele internationale designers waardoor er talloze ideeën ontstaan en het productieproces steeds weer verbeterd wordt. Kwaliteit is een van Wittmann’s belangrijkste pijlers, waardoor u er als klant zeker van kunt zijn dat u een Wittmann voor het leven heeft. Bekende ontwerpen zijn onder andere de Vuelta Zetel van Jaime Hayon en de Merwyn Stoel van Sebastian Herkner, maar ook klassiekers van Josef Hoffmann zijn te vinden in de collectie.

18 items

18 items

Geschiedenis Wittmann

De geschiedenis van het Oostenrijkse Wittmann gaat ver terug, naar 1896, toen het bedrijf nog slechts een zadelmakerij was. Met het verdwijnen van het paard als werkdier, vond Franz Wittmann een nieuwe weg om in te slaan. Het leer werd niet langer gebruikt voor zadels, maar om meubels mee te bekleden. Samen met architect Johannes Spalt wist hij een aantal designs van Josef Hoffmann in de collectie op te nemen, die erg belangrijk zijn geweest voor het bedrijf.

MisterDesign is officieel Wittmann Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Wittmann. Het gehele assortiment van dit prachtige merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u deze niet terug in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. De kans is groot dat we het product van Wittmann toch kunnen leveren.

Voor advies over Wittmann kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!