Vitra Miniaturen

Al tientallen jaren maakt het Vitra Design Museum in Weil am Rhein miniaturen van designklassiekers. Terwijl sommige meubels in de miniaturencollectie uit eigen huis komen, zijn er ook veel designiconen van andere merken te bekennen, zoals bijvoorbeeld de Series 7 stoel van Fritz Hansen, de Wishbone stoel van Carl Hansen of de Ribbon Chair van Artifort. Tot in de kleinste details worden de kleuren, constructie en materialen van iconische meubels met een schaal van 1 op 6 nagebootst. De miniaturen zijn bij uitstek geschikt als didactisch materiaal voor academies en architecten, maar zijn ook zeer geliefde verzamelobjecten.

61 items

Page
  1. 1
  2. 2

61 items

Page
  1. 1
  2. 2

Collectie Vitra miniaturen

De Vitra miniaturen belichamen de gehele geschiedenis van meubeldesign: van art nouveau en Bauhaus tot Radical Design en postmodernisme, zelfs van nieuwere ontwerpen zijn er miniatuur versies te verkrijgen. Het overgrote deel van de miniaturen collectie bestaat uit stoelen, maar ook van enkele ander soort designklassiekers is een miniatuur ontworpen, zoals bijvoorbeeld de Mashmallow Sofa en de Plywood Elephant.

Bij het maken van de miniaturen is aan alle details gedacht, van de natuurlijke draad van het hout tot de nauwkeurige handwerktechnieken en de reproductie van schroeven. Enkele populaire miniaturen uit de collectie van Vitra zijn onder andere de RAR schommelstoel, de Panton Chair en de B3 Wassily chair.

MisterDesign is officieel Vitra miniaturen dealer

Bij MisterDesign kunt u terecht voor de gehele Vitra miniaturen collectie. Bent u op zoek naar een specifieke miniatuur, maar ziet u deze momenteel niet terug in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op en wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.