Vitra Klokken

Vitra Klokken zijn stuk voor stuk echte iconen. De collectie Wall Clocks die George Nelson speciaal voor Vitra heeft ontworpen is ontzettend kenmerkend. Alle klokken uit deze collectie (1948-1960) zijn vanwege de destijds moderne uitstraling echte klassiekers geworden. De ontwerpen hebben onder andere bijgedragen aan de faam van George Nelson, die als één van de meest vooraanstaande ontwerpers van Amerikaanse design wordt gezien. Bekijk hieronder de complete collectie Vitra klokken.

22 items

22 items


George Nelson klokken

De Amerikaanse ontwerper George Nelson werd in 1947 gevraagd om een klokkencollectie te ontwerpen. Tijdens het onderzoeken hoe mensen een klok gebruikten, kwam hij erachter dat door veel mensen de tijd werd afgeleid uit de positie van de wijzers, waardoor cijfers op een klok eigenlijk niet nodig waren. Daarnaast werden klokken in die tijd al steeds meer alleen als decoratie in huis gebruikt. De eerste collectie van Nelson bestond uit 14 klokken, allemaal zonder cijfers maar wel in uiteenlopende materialen, kleuren en vormen. Het archief van Nelson bestond uit duizenden plannen, manuscripten, foto’s en tekeningen, die uiteindelijk door het Vitra Design Museum zijn aangekocht. In de jaren ’90 startte Vitra met het heruitbrengen van de collectie en ook nu wordt de collectie van tijd tot tijd nog aangevuld met nieuwe klokken.

Vitra wandklokken collectie

De Vitra klokken collectie bestaat uit uiteenlopende ontwerpen die allemaal verschillen in kleur, vorm en materiaal. Van gouden klokken in de vorm van een oog of ster, tot gekleurde klokken in de vorm van een uil of zon. Een populair ontwerp binnen de collectie is de Vitra Sunburst klok. Deze wandklok heeft een hoogwaardig kwartsuurwerk en zorgt voor een echte eyecatcher in huis!

Vitra klokken bij MisterDesign

MisterDesign is officieel dealer van Vitra, waardoor de gehele collectie Vitra klokken bij ons verkrijgbaar is. Bent u op zoek naar een specifiek ontwerp, maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de gehele collectie leveren!