Tom Dixon Design

Tom Dixon (1959) startte officieel in 2002 zijn eigen label, in London UK. Het gebeurt een enkele keer vaker dat een designer besluit tot het oprichten van een eigen bedrijf met bijbehorend label. Het succesvol worden behoort alleen de groten der aarde toe. Inmiddels bestaat de omvangrijke collectie onder andere uit Tom Dixon lampen, stoelen, tafels en accessoires. Eigenlijk startte Tom Dixon al veel eerder als eigen ondernemer en wel in 1987. Toen echter was er sprake van een productiebedrijf waaraan nog geen eigen label hing. Tom Dixon PID produceerde een serie van multifunctionele meubels en verlichting in beperkte oplage. De S Chair en de Kitchen zijn stoelen die typerend zijn voor zijn werk in die periode.

122 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

122 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Tom Dixon, high end design

Het label Tom Dixon behelst inmiddels een uitgebreide collectie aan prachtig high end design. De Mirror Ball collectie van spiegellampen is het grootste succes tot nu toe. Ook de Beat familie is succesvol te noemen. Deze bestaat uit een breed scala aan overwegend vazen en lampen. Dixon liet zich inspireren door traditionele Indiase watervaten en bronzen potten en pannen. Elke lamp is hand gesponnen en er wordt gebruik gemaakt van specifieke slagtechnieken, hierdoor is elke vorm uniek. Bovendien zorgt een lak ervoor dat de binnen- en buitenkant van de hanglamp beschermd is tegen oxidatie. De Beat Light Wide hanglamp is een voorbeeld uit de Beat serie, de jongste aanwinst is echter de Beat Wall Black wandlamp. De lamp is inzetbaar in elke ruimte, in de slaapkamer of in de leeshoek, waar de lamp zal zorgen voor een strakke en moderne uitstraling.

MisterDesign is officieel Tom Dixon Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Tom Dixon. Het gehele assortiment van dit prachtige Engelse merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u deze niet terug in onze webshop? De kans is groot dat we het product van Tom Dixon toch kunnen leveren. Neem dan contact met ons op.

Voor advies over Tom Dixon kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!