PerlettaDat ieder vloerkleed persoonlijk is, dát weet het Nederlandse Perletta als geen ander. Dit merk van eigen bodem is gespecialiseerd in het personaliseren van vloerkleden en maakt Nederlandse (én internationale) huishoudens al sinds 1991 compleet door deze te voorzien van een passend kleed. De grote verscheidenheid aan kleuren, structuren en verschillende materialen zorgen voor een uitgebreid aanbod en als kers op de taart zijn deze ook nog geheel naar wens op maat te maken. Perletta geeft de fantasie de vrije ruimte!

Dutch design & traditioneel handwerk

Al sinds het moment van oprichting heeft Perletta een fascinatie voor vloerkleden. Niet alleen vanwege de uitstraling en de textuur van diverse materialen, maar ook zeker door het traditionele handwerk dat erachter verscholen gaat. Deze liefde voor vakmanschap is tot op het heden zichtbaar in de productie van een Perletta vloerkleed. Het grootste deel van de collecties wordt op originele en traditionele weefgetouwen met de hand geweven in Marokko, maar ook ambachtslieden uit Nepal, India en Turkije mogen zich de meesters achter verschillende handgeknoopte kleden van Perletta noemen.

Perletta Eclectic

Perletta trapte voor hun eerste handgemaakte collectie af met ‘Eclectic’. Deze collectie, ontworpen door de Belgische designer Erik Croux, bestaat uit een natuurlijk, puur en tijdloos thema. Alle ontwerpen uit deze collectie zijn vervaardigd van Nieuw-Zeelands wol en viscose garen en worden volgens traditie met de hand gemaakt door Nepalese vaklieden.

Perletta Urban

De chique kleden uit de Urban collectie worden juist in India met de hand geweven, en hebben allen een speelse en moderne uitstraling. Deze wordt verkregen door prachtige hoogwaardige materialen zoals Nieuw-Zeelands wol, viscose en bamboe zijde garen. Het enige tapijt dat daarvan af wijkt is het karakteristieke Vintage vloerkleed, dat uit verschillende aan elkaar gestikte oude Perzische tapijten bestaat. Deze worden opnieuw geverfd en aan elkaar genaaid door vaklieden in Turkije.

Daarnaast heeft Perletta nog andere collecties in hun portfolio waarbij de focus wordt gelegd op natuurlijk aanvoelende structuren (Perletta Structures), handwerk op kunststof (Perletta Lab) en de hand getufte luxueuze vloerkleden van eigen bodem (Perletta Moods). Favorieten binnen deze collecties zijn het Perletta Limone vloerkleed en het Perletta Roundabout kleed, beide prachtige uni tapijten.

Design vloerkleden op maat

Elke ruimte, of dat dat nu in huiselijke of zakelijke sferen is, verdient een persoonlijk kleed. Naast de vooraf samengestelde kleden uit de collecties biedt Perletta ook de mogelijkheid een kleed naar eigen inzicht samen te stellen middels een speciale Online Colouring Tool. Hierbij kunt u naar hartenlust de kleuren, materialen, texturen, en formaten aanpassen totdat u uw droomvloerkleed heeft gevonden. Zelfs voortborduren op bestaande ontwerpen is mogelijk!

Perletta poefen

Binnen de collectie van Perletta zijn ook accessoires in de vorm van een stoere poef te vinden. Deze worden gemaakt van twee aan elkaar gestikte ronde vloerkleden en worden gevuld met schuim en wolvlokken. De poefs zijn leverbaar in vier verschillende afmetingen en zesendertig kleuren, en passen perfect bij uw vloerkleed van Perletta.

Het mag wel duidelijk zijn dat de mogelijkheden bij Perletta eindeloos zijn. In onze winkel kunt u verschillende stalen van dit prachtige Nederlandse merk in het echt bekijken. Kom gerust eens langs voor advies bij het uitzoeken van een perfect passend Perletta kleed voor uw interieur, onze adviseurs helpen u daar graag bij.Wilt u meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over de designs van Perletta of heeft u een vraag? Stel hem via onderstaand formulier, dan neemt een van onze interieuradviseurs zo snel mogelijk contact met u op!

  • Klantenservice

    • Reload captcha