LE KLINT

Het verhaal van het Deense LE KLINT begint in de eerste decennia van de vorige eeuw, wanneer ontwerper en ingenieur P.V. Jensen-Klint een geplooide lampenkap ontwerp voor over een paraffinelamp. In 1943 start zijn zoon, Tage Klint, het bedrijf op waarmee de lamp uiteindelijk in productie wordt genomen. Sindsdien is LE KLINT uitgegroeid tot een gerenommeerd verlichtingsmerk met een prachtige collectie van klassieke én moderne lampen met een zeer eigen karakter en een rijke historie.

41 items

Page
  1. 1
  2. 2

41 items

Page
  1. 1
  2. 2

Uniek vakmanschap

De iconische lampen van LE KLINT worden door echte ambachtslieden volledig in eigen beheer geproduceerd. De zogenoemde ‘Pleating Ladies’ geven de geplooide lampen van papier en kunststof met de hand vorm. Een ambacht dat uniek is in de wereld en waarvan het minstens drie jaar duurt om de basis te beheersen. Deze vakmensen zijn de drijvende kracht achter LE KLINT.

MisterDesign is officieel LE KLINT Dealer

MisterDesign is officieel dealer van LE KLINT. Het gehele assortiment van dit prachtige Deense merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de hele collectie leveren!

Voor advies over dit verlichtingsmerk kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!