knoll categorie banner

Knoll

Knoll is in 1938 opgericht door Hans en Florence Knoll en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste design merken ter wereld. Knoll, ook wel bekend als Knoll International, wordt vandaag de dag over de hele wereld erkend voor het creëren van duurzaam kantoor- en woonmeubilair dat inspireert en evolueert. Al meer dan 80 jaar werkt het bedrijf samen met bekende architecten en ontwerpers om een creatief en baanbrekend assortiment aan meubelen, textiel en accessoires aan te bieden. Diverse Knoll producten zijn zelfs opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art in New York en hebben al meerdere awards gewonnen. Tijdloos design, met oog voor details, vorm en elegantie, dat is waar Knoll voor staat.

65 items

Page
  1. 1
  2. 2

65 items

Page
  1. 1
  2. 2

Iconische ontwerpen van Knoll

De collectie van Knoll bevat vele klassiekers en iconische designs van wereldberoemde ontwerpers als Ludwig Mies van der Rohe, Eero Saarinen, Harry Bertoia en Florence Knoll. Meer dan 40 producten van het merk zijn inmiddels opgenomen in diverse museumcollecties. Onder de meest bekende en populaire designs vallen onder andere de Wassily Chair en Tulip Chair uit de stoelen collectie van Knoll. Maar misschien wel een van de meest erkende designs en een absoluut icoon van de moderne beweging, is de Barcelona Chair, ontworpen door Mies van der Rohe.

Bauhaus designfilosofie

Knoll International is sinds de oprichting trouw gebleven aan de Bauhaus-ontwerpfilosofie dat moderne meubelen dienen als aanvulling op de architectonische ruimte en er niet mee moeten concurreren. De ideeën van het Bauhaus en de ontwerpers die daarmee pionierden, waren van grote invloed op Hans en Florence Knoll. Dit bracht hen bij de visie om de functionaliteit, schoonheid en voordelen van modern design te integreren in de manier waarop we leven én werken.

Knoll meubelen bij MisterDesign

MisterDesign is officieel dealer van Knoll International. Dit houdt in dat alle producten van dit wereldberoemde merk bij ons verkrijgbaar zijn. Heeft u vragen over de collectie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Knoll meubilair in uw woning en/of kantoor? Neem dan gerust contact met ons op of maak een interieuradvies afspraak met een van onze interieurspecialisten.


Veelgestelde vragen over Knoll International

Heeft u nog een vraag over Knoll? Hieronder hebben wij enkele vragen voor u op een rijtje gezet.

Waar kan ik meubelen van Knoll in Nederland kopen?

Design meubels van Knoll International kunt u kopen bij MisterDesign. Omdat wij een officiële dealer zijn van het merk, kunnen wij de gehele collectie leveren. In ons assortiment vindt u een groot assortiment Knoll meubelen. Het kan zijn dat wij momenteel niet alle producten van het merk online hebben staan. Wilt u toch een Knoll meubel kopen die u niet in onze webshop terugvindt? Neem dan gerust contact met ons op en wij zorgen er graag voor dat deze alsnog voor u wordt besteld.

Waar kan ik een Knoll interieur samenstellen?

MisterDesign is er ook voor interieuradvies. Wilt u graag uw interieur vernieuwen met Knoll meubelen? Of bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn van Knoll meubelen voor uw interieur? Maak dan gerust een afspraak voor interieuradvies of kom langs in onze winkels. Onze adviseurs bespreken graag samen met u uw wensen en voorzien u van passend advies.