Kay Bojesen Design

Afgestudeerd als zilversmid in 1910, is Kay Bojesen zijn passie voor vakmanschap en houten speelgoed gaan voeden vanaf de jaren '30. Hij geloofde sterk in houten speelgoed met ronde vormen die zacht aanvoelen. Volgens hem moest speelgoed het innerlijke kind in jezelf naar boven halen en tijdloos zijn. Dat is zeker gelukt toen hij in 1932 zijn eerste houten Teckel voor zijn zoontje ontwierp; de Dog. Na het succes van deze houten hond volgden er snel meerdere houten speelgoeddieren en inmiddels is er een hele familie van houten dieren.

34 items

34 items

Kay Bojesen Dieren

De vrolijke houten dieren familie bestaat inmiddels onder andere uit serie vogels zoals de Lovebirds. Deze vrolijke houten vogels van Kay Bojesen zijn zeer populair bij jong en oud. Het houten nijlpaard, de Hippo is een vriendelijke allemansvriend. Net als de vrolijke Bear en de olijke Elephant. Het meest populaire ontwerp van Kay Bojesen is de Kay Bojesen Monkey. Deze leuke aap is verkrijgbaar in maar liefst drie afmetingen en is oorspronkelijk bedoelt - de grootste versie - als kapstok voor kinderen. De aap werd echter zo populair dat er meerdere afmetingen werden ontwikkeld en het nu een heuse familie is geworden. De kleintjes slingeren graag wat rond door je interieur. Geliefd bij jong en oud!

MisterDesign is official Kay Bojesen Dealer

MisterDesign is officieel dealer van het speelgoed van Kay Bojesen. Het gehele assortiment van dit prachtige Deense merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek houten speelgoed dier maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de hele collectie leveren!

Voor advies over Kay Bojesen kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!