DON'T EVER MISS A SALE AGAIN
x

Laat hier je e-mailadres achter en ben altijd als eerste op hoogte
van nieuwe collecties, aanbiedingen en de laatste trends...

Een moment geduld

Wij zijn uw zoekopdracht aan het verwerken.

/onestepcheckout/

-
* Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9.4 uit 10 via 280 beoordelingen op Trustpilot

14 Dagen Retourrecht 14 Dagen Recht van Retour Grootste voorraad Benelux Grootste voorraad Benelux Ook voor zakelijke klanten Ook voor zakelijke klanten Gratis Montage Gratis montage eettafels & kasten

  Kartell

  Kartell Design - Wondere wereld

  Vaak zit de jus verborgen in details. Details zijn vaak zaken die een glimlach tevoorschijn toveren of die doen bewonderen. Iemand met oog voor detail wil nog weleens het gangbare pad verlaten en zorgen voor een verrassing.
  Wie had in 1949 kunnen denken dat een chemicus met oog voor vernieuwing de wereld zou veroveren op het gebied van kunststof meubelen? Niet in de laatste plaats Giulio Castelli, de oprichter van Kartell, zelf!
  1. 1
  2. 2
  3. 3

  Stel een Aflopende Directie in
  1. 1
  2. 2
  3. 3

  Stel een Aflopende Directie in
  Aanvankelijk spitste de interesse van Castelli zich toe op de vervaardiging van kunststof auto-onderdelen, maar al vrij snel breidde hij zijn gezichtsveld uit in de richting van lampen en huishoudelijke artikelen. Dit alles mét oog voor design en innovatie.

  In de aanloop naar de jaren 70 ontdekte Kartell dat de designwereld groter was dan lampen alleen en kwam de focus ook te liggen op het ontwerpen van meubels. In eerste instantie vooral succesvol in Italië maar dat veranderde in 1972. Na deelname aan de beurs in het Museum of Modern Art in New York volgde internationale erkenning. Bekende ontwerpers als Gae Aulenti , Ettore Sottsass , Marco Zanuso en Richard Sapper waren mede verantwoordelijk voor de internationale doorbraak.
  In de jaren negentig begon Kartell aan een langdurige samenwerking met verschillende internationaal gerenommeerde ontwerpers als Antonio Citterio, Ron Arad, Vico Magistretti, Philippe Starck en Piero Lissoni. Dit resulteerde in onder andere de blikvangers La Marie, Maui, Dr. No en de Masters stoel.

  En dat Kartell in de huidige tijd succesvol is bewijst ontwerpster Patricia Urquiola met haar Foliage-serie. Letterlijk "gebladerte", hetgeen onmiskenbaar naar voren komt in de fauteuils en zitbanken.

  Door de prachtige kleuren, doorzichtige effecten, unieke vormen en persoonlijke stijl, zijn de producten van Kartell overal ter wereld herkenbaar.