Kartell Design

Kartell is een Italiaanse fabrikant van design meubels, design lampen en woonaccessoires. De design meubels van Kartell zijn inmiddels niet meer weg te denken in de wereld van design. Voornamelijk komt dit door een aantal design stoelen van Kartell die ware iconen zijn geworden: de Louis Ghost stoel, Masters stoel, Maui stoel en de Bubble Club fauteuil. Vaak zit de jus verborgen in details. Details zijn vaak zaken die een glimlach tevoorschijn toveren of die doen bewonderen. Iemand met oog voor detail wil nog weleens het gangbare pad verlaten en zorgen voor een verrassing. Wie had in 1949 kunnen denken dat een chemicus met oog voor vernieuwing de wereld zou veroveren op het gebied van kunststof meubelen? Niet in de laatste plaats Giulio Castelli, de oprichter van Kartell, zelf!

250 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

250 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kartell Meubels

Aanvankelijk spitste de interesse van Castelli zich toe op de vervaardiging van kunststof auto-onderdelen, maar al vrij snel breidde hij zijn gezichtsveld uit in de richting van lampen en huishoudelijke artikelen. Dit alles mét oog voor design en innovatie. In de aanloop naar de jaren 70 ontdekte Kartell dat de designwereld groter was dan lampen alleen en kwam de focus ook te liggen op het ontwerpen van meubels. In eerste instantie vooral succesvol in Italië maar dat veranderde in 1972. Na deelname aan de beurs in het Museum of Modern Art in New York volgde internationale erkenning. Bekende ontwerpers als Gae Aulenti , Ettore Sottsass , Marco Zanuso en Richard Sapper waren mede verantwoordelijk voor de internationale doorbraak.

Kartell wereldwijd succes

In de jaren negentig begon Kartell aan een langdurige samenwerking met verschillende internationaal gerenommeerde ontwerpers als Antonio Citterio, Ron Arad, Vico Magistretti, Philippe Starck en Piero Lissoni. Dit resulteerde in onder andere de blikvangers La Marie, Maui, Dr. No en de Masters stoel. En dat Kartell in de huidige tijd succesvol is bewijst ontwerpster Patricia Urquiola met haar Foliage-serie. Letterlijk "gebladerte", hetgeen onmiskenbaar naar voren komt in de fauteuils en banken. Door de prachtige kleuren, doorzichtige effecten, unieke vormen en persoonlijke stijl, zijn de producten van Kartell overal ter wereld herkenbaar.

MisterDesign is officieel Kartell Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Kartell. Het gehele assortiment van dit prachtige Italiaanse merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u deze niet terug in onze webshop? De kans is groot dat we het product van Kartell toch kunnen leveren. Neem dan contact met ons op.