Extremis design

In 1994 is het Belgische outdoormerk Extremis opgericht door Dirk Wynants. Zijn filosofie op design en bourgondische levensstijl bepalen het DNA van Extremis. De collectie van Extremis bestaat grotendeels uit lange tafels en picknickbanken, die allen ontworpen zijn vanuit het idee om samen met vrienden en familie het leven te kunnen vieren. Twee van de welbekende ontwerpen zijn de Hopper Picnic Tafel en de Pantagruel Picnic Tafel.

30 items

30 items

Innovatief design

Dirk Wynants is niet alleen de oprichter van Extremis, maar is tevens de man die het overgrote deel van de collectie heeft ontworpen. Waar veel productontwerpers een stijlvol meubel nastreven dat ook functioneel is, is de functie voor Dirk Wynants juist het meest essentiële aspect van het ontwerp. Hij probeert namelijk met elk meubel een probleem op te lossen, zoals goed te zien is bij de eenvoudige instap van de Hopper Picnic. Hierdoor is elk meubel heel innovatief en heel gemakkelijk te gebruiken. Liever geen meubel dan een meubel dat overbodig en onhandig is, dat is het motto van Extremis. Maar dit betekent uiteraard niet dat de vormgeving van de meubels op een laag pitje staat, want Dirk Wynants’ gevoel voor stijl en creativiteit levert keer op keer prachtige meubels op, die zowel binnenshuis als buitenshuis de show stelen!

Duurzaamheid

‘Tools for togetherness’ slaat niet alleen op samenzijn met vrienden en familie, maar ook op het feit dat we samen voor deze aarde moeten zorgen. Duurzaamheid, efficiënte en recycling spelen daarom een grote rol in de ontwikkeling van de producten van Extremis. Veel meubels zijn bijvoorbeeld dusdanig ontworpen dat er zo min mogelijk materiaal verloren gaat bij de productie. Ook maakt Extremis gebruik van duurzame materialen, zoals Iroko hout en Hellwood. Op deze manier levert het designmerk haar steentje bij aan een betere wereld.

Op zoek naar Extremis design producten? MisterDesign heeft het grootste Extremis assortiment van NL & BE.