de Sede


  • Een hart voor traditioneel vakmanschap in unieke lederen meubelen; dat is waar de Sede uit Klingnau, Zwitserland sinds 1962 bekend om staat. Van origine een bekwame zadelwerkplaats, die door jarenlange expertise en toewijding zijn weg heeft gevonden naar het zijn van een fabrikant waar handgemaakte meubels worden gecreëerd van ongeëvenaarde kwaliteit.

    Excentrieke kwaliteit

    Tegenwoordig staat de Zwitserse meubelfabrikant ervoor garant om uw zintuigen te prikkelen door het aanbod van unieke en exclusieve meubels. Van in-house ontwerpen door het de Sede team die de DS-1088, DS-602, DS-2878 en DS-531 ontworpen hebben, tot samenwerkingen met Philippe Malouin, Ubald Klug, en vele andere designers. Elke creatie heeft zijn unieke uitstraling door de professionele aanpak van de meesterambachtslieden.

  • De

Volledige toewijding in handarbeid zorgt voor meubelstukken die voldoen aan de opgestelde strenge en hoge kwaliteitsnormen bij de Sede. Deze combinatie zorgt ervoor dat er sprake is van een hoogwaardige en excentrieke collectie bestaand uit vele iconen. Veel meubels van de Sede hebben hun plek op de wereld gevonden. Van een prominente plek in een zakelijke tot openbare omgeving, de iconen van de Sede zijn niet te missen. ‘Het is een droom voor vele designliefhebbers om een de Sede in huis te hebben’.

  • De
  • De

DS-600 – De iconische Tatzelwurm

De ‘Tatzelwurm’, oftewel de DS-600, staat bekend als één van de klassiekers die de lifestyle van de Sede belichaamt. Sinds de lancering van de DS-600 in 1972 is het een icoon door zijn herkenbare modulaire elementen. De ‘Tatzelwurm’ is zo ontworpen dat het naar ieders smaak te vormen is door de afzonderlijke en toevoegbare fauteuilelementen. Uiteindelijk zal het krukelement als tussen- en eindelement ervoor zorgen dat het oogt als die beroemde slangvormige sofa. In vele landen heeft de DS-600 zijn plaats gevonden. Zelfs in het Guinness Book of Records als ‘s werelds langste bank. Naast het originele en kwalitatieve de Sede leer voor de DS-600, is er ook nog een ruime keuze aan stofferingen zoals de nieuwe de Sede Velour.

DS-1025 – Zwitsers heuvellandschap

Een comfortabele bank met uitzonderlijk design, daar is de DS-1025 aan te herkennen. Met zijn terrasvormige heuvels blijft de DS-1025 niet onopgemerkt. Een vergelijking met het Zwitserse berglandschap is zo gemaakt. De sofa bestaat uit twee afzonderlijke elementen die elkaar naadloos aanvullen door de getrapte helling met verschillende breedtes en dieptes. Ten slotte is er een ruime keuze uit kleuren van de leercollectie die de DS-1025 nog persoonlijker maken.

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over dit merk of bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen het assortiment? Via onderstaand formulier kunt u meer informatie opvragen of een afspraak maken met een van onze adviseurs. We helpen u graag verder!

  • Klantenservice