brokis categorie banner

Brokis Lampen

Brokis is in 2006 opgericht door de succesvolle Tsjechische ondernemer en ingenieur Jan Rabell. Hij had als doel de Boheemse glasproductie nieuw leven in te blazen. Vandaag de dag ontwerpt én produceert Brokis prachtige en kwalitatief zeer hoogwaardige designlampen in allerlei soorten en maten. Veelal van mondgeblazen glas gecombineerd met pure materialen zoals hout en metaal. Brokis heeft inmiddels een aardig assortiment opgebouwd met opvallende en exclusieve designs zoals de Balloon en Muffin Tafellamp.

74 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3

74 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3

De Boheemse glasblazerstraditie

Brokis is het geesteskind van ondernemer en ingenieur Jan Rabell. Hij richtte het platform op om zo generaties aan kennis en vakmanschap in het glasblazen die verloren dreigden te gaan, toch te behouden. In 1997 verwierf hij de noodlijdende Janštejn Glasfabriek. Een glasfabriek die al in het begin van de 19e eeuw, ongeveer 140 kilometer ten zuidoosten van Praag, werd opgericht. Jan Rabell herstelde de fabriek naar de allure die het ooit had en zorgde er met Brokis voor dat de eeuwenoude Boheemse glasblazerstraditie een nieuwe, moderne en mooie impuls kreeg.

Brokis als innovator

Inmiddels heeft Brokis zich met haar designers gevestigd als toonaangevende innovator op het gebied van glasverlichting. Door moderne en traditionele technieken te combineren komt het merk steeds weer met unieke ontwerpen. Zo is er complexe technologie toegepast bij de productie van de Night Birds collectie. Na twee jaar vol experimenteren en perfectioneren kwam deze lamp die bestaat uit imposante maar elegante gebogen glassilhouetten tot stand. Vooral het gebruik van gekleurd glas in combinatie met andere materialen is kenmerkend voor het merk Brokis.

MisterDesign is officieel Brokis Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Brokis Lampen. Het gehele assortiment van dit prachtige merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek artikel maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de hele collectie van Brokis leveren.

Voor advies over Brokis Lampen kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!