Asplund Design

Het duo achter dit designmerk, Michael en Thomas Asplund, richtten in 1989 Asplund Gallery op om objecten zoals meubels tentoon te stellen als objecten van kunst en andersom. Michael, vroeger kunsthandelaar, en Thomas, vroeger bankier, vormen als broers een team wat met hun interessante achtergronden nieuwe ideeën brengt in de design industrie. Ze zien meubels als kunstobjecten en ook andere designers pakten deze denkwijze snel op. In de loop der jaren is de Asplund collectie snel gegroeid en is deze over de hele wereld verkocht. De meubels van de gebroeders Asplund worden geproduceerd in Zweden omdat het productieproces daar uitermate milieuvriendelijk en ethisch verantwoord is. Vandaag de dag focussen ze zich op nieuwe energie, materialen, technieken en invloeden van buitenaf. Natuurlijke elementen gecombineerd met nieuwe oppervlakten zijn de sleutel tot inspiratie. Natuurlijke materialen voelen levendig en worden met de tijd alleen maar mooier. Dit in combinatie met materialen zoals metaal en glas, geeft een andere kijk op hetzelfde design. Succesvolle meubelcollecties van het duo zijn: Tati, Frame en A Turkish Love Affair.

19 items

19 items

Asplund Meubels

De meubelen van Asplund zijn in vele kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Stuk voor stuk ontwikkeld door top ontwerpers zoals Broberg & Ridderstråle, Andreas Engesvik, Daniel Rybakken, Thomas Sandell, Thomas Eriksson, Jonas Bohlin, Piero Lissoni, Tom Dixon and Claesson Koivisto Rune. De volledige kasten- en tafelcollectie wordt in Zweden geproduceerd wat zorgt voor een superieure kwaliteit. De visie is dan ook dat een meubelstuk langer dan één generatie mee moet kunnen gaan.

MisterDesign is officieel Asplund Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Asplund.

MisterDesign is officieel dealer van Asplund. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de gehele collectie van Asplund leveren!

Voor advies over Asplund kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!