Louis Poulsen PH 3,5-3 Hanglamp

By Poul Henningsen

Omschrijving

De Louis Poulsen PH 3,5-3 Hanglamp behoort tot de iconische PH 3 lampenfamilie, een doordacht flexibel verlichtingssysteem van de wereldwijd beroemde ontwerper en architect Poul Henningsen. Het concept van de PH lamp werd al in de wintermaanden van 1925 door Henningsen ontwikkeld en is tegenwoordig nog steeds zeer geliefd vanwege zijn harmonieuze verdeling van het licht.

Dit effect wordt bereikt door drie schermen die onderling in grootte en lichtsterkte verschillen; elk scherm beschikt over een logaritmische curve en vermindert op basis van de afstand tot de lichtbron gelijkmatig de hoeveelheid licht. De drie verschillende schermen hebben onderling een verhouding van ongeveer 3:2:1, waarbij het eerste cijfer in de breuk bij benadering de diameter van het bovenste scherm aangeeft. Het cijfer achter de breuk geef aan dat de tussen- en onderschermen van het bovenscherm ‘afstammen’. Het blijkt een bijzonder flexibel concept, gezien de hoeveelheid leden die de PH 3 lampenfamilie telt.

Op 9 september 2014 was het precies 120 jaar geleden dat de beroemde ontwerper Henningsen werd geboren. Ter ere van deze gelegenheid bracht Louis Poulsen de speciale PH 3,5-3 hanglamp uit. Deze uitvoering is even kleurrijk als zijn maker en beschikt als extra detail over opgerolde witte randen aan elk scherm. Geheel volgens het PH 3 principe bestaat ook de PH 3,5-3 hanglamp uit drie schermen, die in deze uitvoering van diepgetrokken aluminium zijn gemaakt. De schermen worden aan de bovenkant voorzien van een gele, groene, rode of witte poedercoating en zijn aan de onderzijde wit, waardoor er een zachte gelijkmatige lichtverspreiding ontstaat. De ophanging van de lamp is gemaakt van koper en voorzien van een bruine zijdeglans, dat prachtig kleurt met de schermen. Alle uitvoeringen worden geleverd met een wit snoer.

Aanvankelijk was de PH lamp bedoelt als hangend model, maar deze ontwikkelde zich al snel tot een uitgebreide familie van tafellampen, vloerlampen en wandlampen in een groot aantal formaten, kleuren en materialen. In de loop er jaren zijn er meer dan duizend varianten ontwikkeld, waarvan u een grote selectie in onze webshop kunt vinden.

Louis Poulsen PH 3,5-3 Hanglamp


✓ Iconisch ontwerp van Poul Henningsen
✓ Speciale kleurrijke uitvoering
✓ Onderlinge schermverhouding van ongeveer 3:2:1
✓ Harmonieuze verspreiding van het licht
✓ In een grote verscheidenheid aan modellen verkrijgbaar

Vragen over de PH 3,5-3 Hanglamp van Louis Poulsen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Louis Poulsen PH 3,5-3 Hanglamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Glas
Designer Poul Henningsen
Garantie 2 jaar
Merk Louis Poulsen
Hoogte 30,7 cm.
Diameter 33 cm.
Dimbaar Ja, via externe dimmer
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Opties Dimbaar
Kabel Lengte 300 cm.
Soort lichtbron 1x E27 max. 70W (niet inbegrepen)

PH 3,5-3 Hanglamp

Geel

Levertijd: 1 - 2 weken

Normale prijs: € 1.165

Special Price € 990,25

PH 3,5-3 Hanglamp

Groen

Levertijd: Vandaag besteld, medio mei in huis

Normale prijs: € 1.165

Special Price € 990,25

PH 3,5-3 Hanglamp

Rood

Levertijd: 1 - 2 weken

Normale prijs: € 1.165

Special Price € 990,25

PH 3,5-3 Hanglamp

Wit

Levertijd: 1 - 2 weken

Normale prijs: € 1.165

Special Price € 990,25

Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit