Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Vloerlamp

By Poul Henningsen

Omschrijving

De Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Vloerlamp behoort tot de iconische PH 3 lampenfamilie, een doordacht flexibel verlichtingssysteem van de wereldwijd beroemde ontwerper en architect Poul Henningsen. Het concept van de PH lamp werd al in de wintermaanden van 1925 door Henningsen ontwikkeld en is tegenwoordig nog steeds zeer geliefd vanwege zijn harmonieuze verdeling van het licht. Dit effect wordt bereikt door drie schermen die onderling in lichtsterkte verschillen; elk scherm beschikt over een logaritmische curve en vermindert op basis van de afstand tot de lichtbron gelijkmatig de hoeveelheid licht. Het blijkt een bijzonder flexibel concept, gezien de hoeveelheid leden die de PH 3 lampenfamilie telt.

De basis van de PH lamp is dat de drie schermen een onderlinge verhouding van ongeveer 3:2:1 hebben. Het eerste cijfer in de breuk geeft bij benadering de diameter van het bovenste scherm aan, terwijl het cijfer achter de streep aangeeft dat de tussen- en onderschermen van het betreffende bovenscherm ‘afstammen’. Dit principe bleek naast de originele hanglampen ook goed toepasbaar op andere soorten lampen, zoals de vloerlamp. Niet lang na de introductie van de eerste PH hanglamp deed de PH vloerlamp daarom zijn intrede.

De PH 3,5-2,5 vloerlamp ziet er even prachtig uit als de PH 3-2 hanglamp, alleen is deze in diameter van het bovenste scherm (Ø33 centimeter) net iets groter én staat deze op een hoge stalen staander. Geheel volgens het PH 3 principe beschikt de vloerlamp over drie schermen van ieder drie lagen mondgeblazen opaalglas. Dit diffuse glas is aan de bovenzijde glanzend en aan de onderzijde gezandstraald mat, hierdoor ontstaat er een zachte en gelijkmatige lichtspreiding en wordt het licht nog steeds grotendeels naar beneden gericht. De lampvoet is uitgebracht in de afwerkingen ‘hoogglans verchroomd’, ‘zwart gemetalliseerd’ en ‘messing gemetalliseerd’. Als kers op de taart is de lamp afgewerkt met een prachtig detail bovenop de kap, uitgevoerd in dezelfde kleur als de staander en de lampvoet. Afhankelijk van de uitvoering die u kiest, wordt de lamp geleverd met een witte of zwarte vinyl snoer. De messingkleurige versie wordt geleverd met een witte kleur snoer, de verchroomde en zwarte uitvoeringen met een zwart snoer. De schakelaar zit hierbij in het snoer verwerkt.

Naast deze vloerlamp ontwierp Henningsen nog veel meer PH hang-, vloer- en tafellampen, hij was immers altijd bezig met berekenen en testen van nieuwe combinaties. In de loop er jaren zijn er meer dan duizend varianten ontwikkeld, waarvan u een grote selectie in onze webshop kunt vinden.

Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Vloerlamp


✓ Iconisch ontwerp van Poul Henningsen
✓ Onderlinge schermverhouding van ongeveer 3:2:1
✓ Harmonieuze verspreiding van het licht
✓ In een grote verscheidenheid aan modellen verkrijgbaar

Vragen over de PH 3,5-2,5 Vloerlamp van Louis Poulsen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Vloerlamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Glas
Designer Poul Henningsen
Jaartal 1925
Garantie 2 jaar
Merk Louis Poulsen
Hoogte 130 cm.
Diameter 33 cm.
Dimbaar Niet dimbaar
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Kabel Lengte 250 cm.
Soort lichtbron 1x E27 max. 70W (niet inbegrepen)

PH 3,5-2,5 Vloerlamp

Hoogglans Verchroomd

Levertijd: 2 - 3 weken

Normale prijs: € 1.840

Special Price € 1.564

PH 3,5-2,5 Vloerlamp

Messing Gemetalliseerd

Levertijd: 2 - 3 weken

Normale prijs: € 2.005

Special Price € 1.704,25

PH 3,5-2,5 Vloerlamp

Zwart Gemetalliseerd

Levertijd: 2 - 3 weken

Normale prijs: € 2.005

Special Price € 1.704,25

Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit