Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Tafellamp

By Poul Henningsen

Omschrijving

De Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Tafellamp behoort tot de iconische PH 3 lampenfamilie, een doordacht flexibel verlichtingssysteem van de wereldwijd beroemde ontwerper en architect Poul Henningsen. Het concept van de PH lamp werd al in de wintermaanden van 1925 door Henningsen ontwikkeld en is tegenwoordig nog steeds zeer geliefd vanwege zijn harmonieuze verdeling van het licht. Dit effect wordt bereikt door drie schermen die onderling in lichtsterkte verschillen; elk scherm beschikt over een logaritmische curve en vermindert op basis van de afstand tot de lichtbron gelijkmatig de hoeveelheid licht. Het blijkt een bijzonder flexibel concept, gezien de hoeveelheid leden die de PH 3 lampenfamilie telt.

De basis van de PH lamp is dat de drie schermen een onderlinge verhouding van ongeveer 3:2:1 hebben. Het eerste cijfer in de breuk geeft bij benadering de diameter van het bovenste scherm aan, terwijl het cijfer achter de streep aangeeft dat de tussen- en onderschermen van het betreffende bovenscherm ‘afstammen’. Na de introductie van de eerste PH hanglampen bleek al snel dat het PH 3 principe ook toe te passen was op tafellampen, zodoende werd de eerste PH tafellamp in 1928 gelanceerd als alternatief voor de laaghangende hanglampen.

De PH 3,5-2,5 uitvoering is ondanks de gelijkende uiterlijke kenmerken net wat anders dan zijn familie. In plaats van drie schermen van drie lagen opaalglas, beschikt deze over slechts twee schermen van opaalglas en één gekleurd bovenscherm van aluminium. Dit bovenste scherm beschikt over een omgekrulde rand, een decoratief detail dat het materiaal dikker doet ogen dan dat deze is. De binnenzijde van het metalen scherm is wit, waardoor het licht naar de opalen schermen onder het metalen scherm wordt gekaatst. Het opaalglas van die schermen is aan de bovenzijde glanzend en aan de onderzijde gezandstraald mat, waardoor er een zachte en gelijkmatige lichtspreiding ontstaat. De schermen zijn bevestigd aan een standaard van zijdeglans bruin messing, dat doet denken aan de uitstraling van antieke messinglampen uit die tijd. De PH 3,5-2,5 tafellamp is verkrijgbaar met een metalen scherm in de kleuren geel, groen, rood of wit en wordt geleverd met een zwart snoer waarin een aan-/uitschakelaar verwerkt zit.

Naast dit specifieke model ontwikkelde Henningsen nog veel meer PH lampen, hij was immers altijd bezig met berekenen en testen van nieuwe combinaties. In de loop er jaren zijn er meer dan duizend varianten ontwikkeld, waarvan u een grote selectie in onze webshop kunt vinden.

Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Tafellamp


✓ Iconisch ontwerp van Poul Henningsen
✓ Onderlinge schermverhouding van ongeveer 3:2:1
✓ Harmonieuze verspreiding van het licht
✓ Bovenste scherm in geel, groen, rood of wit
✓ In een grote verscheidenheid aan modellen verkrijgbaar

Vragen over de PH 3,5-2,5 Tafellamp van Louis Poulsen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Tafellamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Glas
Designer Poul Henningsen
Jaartal 1925
Garantie 2 jaar
Merk Louis Poulsen
Hoogte 45 cm.
Diameter 33 cm.
Dimbaar Niet dimbaar
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Kabel Lengte 250
Soort lichtbron 1x E14 max. 60W (niet inbegrepen)

PH 3,5-2,5 Tafellamp

Geel

Levertijd: 1 - 3 weken

Normale prijs: € 1.380

Special Price € 1.173

PH 3,5-2,5 Tafellamp

Groen

Levertijd: Vandaag besteld, medio mei in huis

Normale prijs: € 1.380

Special Price € 1.173

PH 3,5-2,5 Tafellamp

Rood

Levertijd: 1 - 3 weken

Normale prijs: € 1.380

Special Price € 1.173

PH 3,5-2,5 Tafellamp

Wit

Levertijd: 1 - 2 weken

Normale prijs: € 1.380

Special Price € 1.173

Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit